Grans noms
de la temporada

Tancar

Teodor Currentzis Kirill Petrenko Yuri Temirkànov Santtu-Matias Rouvali Barbara Hannigan François-Xavier Roth Thomas Hengelbrock Elisabeth Leonskaja John Eliot Gardiner Raphaël Pichon Pinchas Zukerman Max Richter Sir András Schiff Noa Daniele Gatti Mari Samuelsen Grigory Sokolov Javier Camarena Iveta Apkalna Khatia Buniatishvili Valentina Lisitsa Anja Kampe Jakub Józef Orliński Katharina Konradi Giuliano Carmignola Piotr Beczała

Projectes emblemàtics

Perspectives sobre Johann Sebastian Bach, protagonista de la temporada

La majestuositat i la claredat de l’obra de Johann Sebastian Bach va ser un dels motors creadors que van empènyer Lluís Millet a fundar l’Orfeó Català el 1891, amb el gran somni de poder interpretar algun dia les grans obres corals del Kantor de Leipzig

L’any que es va inaugurar el Palau de la Música Catalana, el 1908, l’Orfeó Català n’interpretava per primer cop el Magnificat. El 1911 arribava el torn de la Missa en Si menor, un gran pas endavant que era l’avantsala de la gran fita, l’estrena –també estrena a l’Estat espanyol– de la Passió segons sant Mateu el 27 de febrer de 1921. Bach serà, més que mai i des de moltes perspectives, protagonista excepcional en aquesta temporada de concerts del Palau.

Concerts relacionats

Robert Schumann: Integral de Simfonies

Si Ludwig van Beethoven és considerat el transformador de la forma simfònica, Robert Schumann és l’eixamplador de l’esperit romàntic –ja apuntat pel primer– al seu màxim nivell.

L’assumpció de les premisses d’heroi romàntic apuntades per Goethe, Schiller o Lord Byron prenen en Robert Schumann un perfil real, el d’un home constantment envoltat de llums i ombres, assetjat per la inseguretat i la inestabilitat emocional i que, entre les intermitents visites a centres de salut mental, escrivia obres majestuoses, de factura orquestral excel·lent i partitures en què els clarobscurs se succeeixen creant un segell estilístic inconfusible. Les quatre Simfonies de Schumann ens permeten endinsar-nos en la psicologia d’un home turmentat però brillant i genuí que en la música trobava la seva raó de viure.

Concerts relacionats

El Primer Palau: 25 anys donant suport al talent dels més joves

Fa vint-i-cinc anys naixia el cicle i concurs El Primer Palau amb l’objectiu de donar l’oportunitat de debutar a la Sala de Concerts modernista als joves músics que tot just iniciaven el difícil i competitiu camí de la carrera professional.

D’ençà que el cicle va veure la llum, molts dels que van poder debutar al Palau mitjançant aquesta plataforma formen part habitualment de les programacions dels millors auditoris i sales de concerts internacionals, entre els quals, el Palau de la Música Catalana. Excepcionalment, aquesta temporada més d’una vintena de músics solistes i formacions de cambra que han format part d’El Primer Palau durant els seus primers vint-i-cinc anys d’història participen al llarg de la temporada de concerts 2020-21. A més, deu joves músics participaran en l’edició número vint-i-cinc del cicle, que per primera vegada s’obre a músics de països membres de la Unió Europea. El Palau de la Música Catalana vol celebrar així aquesta iniciativa que tan bons fruits ha donat des del seu naixement i que continua donant suport als músics del futur.

Concerts relacionats

Consulta la programació

Consultar