Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya
—Emociona’t amb la SCCC · 25 anys de música globalEstiu al Palau
Dilluns, 4 de juliol de 2022 – 20 h
Sala de Concerts
Amb el suport de:
Compromís amb el medi ambient:
Amb la col·laboració de:
Membre de:
Programa
Manu Guix
Elena Gadel
Miki Núñez
La Pau
Polifònica de Puig-reig (Josep Maria Conangla i Emmanuel Niubò, directors)
Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya
Francesc Cassú, directorEls teus ulls glaucs, Canta, Balla, Ens en sortirem (de Glaucs, Antònia Font, Whiskyn’s i Obeses, respectivament)
Polifònica de Puig-reig21 botons (Blaumut)
La PauAra (Doctor Prats)
La Pau i Miki NúñezCorren (Gossos)
Elena Gadel i Miki NúñezEl petit príncep (Manu Guix)
Elena Gadel i Manu GuixTornarem (Lax’n’Busto)
Manu GuixVull estar amb tu, Rock & roll, Fins que arribi l’alba (Els Catarres)
TotsSi vens (Ja T’ho Diré)
Elena GadelTots els botons (Beth)
Elena Gadel i La PauCamins (Sopa de Cabra)
La Pau i Manu GuixEl meu cos (Els Amics de les Arts)
Manu Guix i Miki Núñez + corEscriurem (Miki Núñez)
Miki Núñez + corVolcans (Buhos)
TotsSamarreta, Crida, La sortida, Fet d’amor, Junts som invencibles (de Gertrudis, Miquel Abras, Sense Sal, Porto Bello i Bipolar, respectivament)
TotsDurada aproximada del concert: 70 minuts, sense pausa.
Comentari
Emociona’t amb la SCCC · 25 anys de música global
Des de la Fundació METALQUIMIA, amb el leitmotiv “Cultura, educació i creativació per a un món millor”, impulsem programes culturals i educatius on la creativació i la disrupció aspirin a crear un futur millor... En definitiva, petites accions que aspiren a grans transformacions... La patacada del coronavirus, però, va trastocar tots els nostres plans. És per aquesta raó que quan va esclatar la crisi, la família Lagares vam tenir molt clares les nostres prioritats i responsabilitats... i, és clar, una d’aquestes prioritats ha estat continuar donant suport a tots aquells que més estan sofrint l’impacte d’aquesta pandèmia, i molt especialment la Cultura i la Música..., perquè són reflex de l’ànima d’un país, i una societat sense ànima és com un vaixell sense rumb.
Estem convençuts que salvar la Cultura i la Música és prioritari, perquè si la covid ens ha fet augmentar les distàncies físiques, almenys que ens faci apropar molt més com a persones..., perquè si el virus s’ha emportat i s’emportarà malauradament persones i organitzacions, no hem de permetre, no hem de deixar que anul·li, de cap manera, la nostra ànima, la nostra capacitat d’emocionar-nos... I avui, més que mai, ens volem tornar a emocionar amb la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC) tot encetant una nova travessia musical!
Si l’any passat cloíem la trilogia “Triple Enderrock” (projectes guardonats tres anys consecutius amb el Premi Enderrock al millor disc de música clàssica per votació popular), enguany encetem el cicle “Emociona’t”, que pretén fer-nos retrobar la millor música catalana i global tot gaudint-ne des del cor... I, què millor per emocionar-se que començar aquest nou trajecte de la Simfònica amb una selecció de les vint-i-cinc millors peces editades per Música Global en la commemoració del seu vint-i-cinquè aniversari?
En nom de la família Lagares i de tot el Grup Empresarial que tinc l’honor de representar voldria felicitar de cor en Salvi i la Sabine Cufí pel seu patriotisme i per aquests vint-i-cinc anys de tasca abnegada i de música excepcional. Sense Música Global el panorama musical del nostre país no seria el mateix. Gràcies, amics, mai us ho podrem agrair prou!
I com no, vull desitjar-los a tots vostès que gaudeixin, i s’emocionin de nou, en aquesta nova etapa de la Simfònica que avui estrenem... Segurament res tornarà a ser exactament com era abans, però el que és segur és que encara ens resta molta bona música per fer; sense cap mena de dubte, tot això ho passarem... i l’espectacle ha de continuar!
Josep Lagares, President Executiu de METALQUIMIA, SAU
Biografies
Biografies
Elena Gadel
Nascuda a Barcelona (1982), va fer les primeres actuacions com a integrant del grup de gòspel Masoulfield. L’any 2010 va participar al concurs Operación Triunfo de Televisió Espanyola.
En el camp del teatre musical, ha participat a Mar i cel de la companyia Dagoll Dagom (2004-2006), Grease, el musical de tu vida (2006-2010), A força de cançons (2012), Over the moon (2012-2013), El petit príncep (2014 -2016), Guapos i pobres (2015) i Cabaret (2017).
Ha publicat en solitari els discos Tocant fusta (2010), De madera (2012) i Delicada (2014), que ha promogut en gires per tot el país. Ha format part del jurat artístic del programa televisiu Oh happy day de TV3 (2013) i ha participat en directe a nombroses gales i programes de ràdio i televisió, i també com a actriu i tertuliana especialista en diferents mitjans. Actualment és membre del jurat del programa Eufòria de TV3.
Elena Gadel ha rebut nombrosos guardons i nominacions al llarg de la seva carrera, entre els quals destaquen: Premi Butaca a millor actriu de musical per El petit príncep (2015), Premi Butaca al millor espectacle familiar per El petit príncep (2015) i Premi Max al millor espectacle per Mar i cel, entre d’altres.
Biografies
Manu Guix
Compositor, director musical i intèrpret nascut a Barcelona (1979), es va formar musicalment al Conservatori de Barcelona i a la Liverpool of Performing Arts.
Entre altres projectes, és el creador de Què, el nou musical (2008) i director de Geronimo Stilton. El musical del Regne de la Fantasia (2010-2011); Grease, el musical (2011-2012); Priscilla, reina del desert (2013-2014), i és el compositor, director i productor d’El petit príncep, el musical (2014), un dels musicals de més èxit i amb més convocatòria de públic durant la temporada nadalenca.
Ha dirigit musicalment, amb un èxit rotund: Molt soroll per no res, La jaula de las locas, La tienda de los horrores i, més recentment, Cantando bajo la lluvia. Aquests treballs en el món de les arts escèniques l’han portat a rebre un gran nombre de nominacions i premis, en certàmens tan prestigiosos com els Max o els Butaca.
Des del 2003 ha enregistrat cinc treballs discogràfics en solitari i col·labora amb la SCCC des del 2014.
Biografies
Miki Núñez
Nascut a Terrassa (1996), va estudiar música des de ben petit, ja que els seus pares van insistir perquè adquirís els fonaments musicals i pogués tocar instruments com la guitarra i el piano. Aquesta formació musical, que compatibilitzava amb els estudis universitaris, ha estat vital en el seu pas pel programa televisiu de captació de talents Operación Triunfo, on va quedar en sisè lloc, a les portes de la final.
També va ser el representant d’Espanya al Festival d’Eurovisió l’any 2019. Miki Núñez és un artista versàtil, amb una àmplia experiència en l’àmbit de la música. Abans d’entar al programa de TVE va liderar el grup de versions Dalton Bang, amb el qual va actuar per tot el país.
Miki Núñez va debutar discogràficament el setembre del 2019 amb el disc Amuza, que va assolir xifres milionàries en streamings i visualitzacions a Youtube, tot convertint-se en referent musical i aconseguint fer ple en totes les seves gires.
Actualment presenta el programa Eufòria de TV3.
Biografies
La Pau
Paula Giberga, La Pau, és una cantant, compositora, lletrista i corista nascuda a Barcelona. S’ha format com a intèrpret vocal als centres El Passatge i Taller de Músics, on ha cursat la titulació superior d’interpretació vocal.
Ha enregistrat tres treballs discogràfics amb la seva banda, La Folie: Traficants de somnis (2016), Foliecitat (2017) i Com un ocell (2019). A banda d’escriure les lletres dels seus tres àlbums, ho ha fet per a altres artistes, com Maria Jacobs, David Busquets, Bipolar, Jordi Ninus, Idea, David Uclé i Ushanka.
L’any 2015 va guanyar, amb La Folie, el primer premi del concurs Track Vendrell, que els va permetre enregistrar el seu primer treball discogràfic a La Casamurada.
Aquell mateix any van guanyar el concurs de covers del Festival Cruïlla, que els permet actuar-hi, i el concurs de nous talents de Castelldefels.
L’any 2018 van guanyar el Premi Enderrock de la crítica al millor artista revelació amb el seu segon disc, Foliecitat.
Biografies
Polifònica de Puig-reig
Va ser fundada el 1968. Desenvolupa una intensa activitat a Catalunya i ha actuat a molts països europeus i de tot el món. A l’Argentina i Xile va acompanyar en viatge oficial el President de la Generalitat.
Fins a l’any 2015, Ramon Noguera en va ser el director. Actualment Josep Maria Conangla n’és el director musical i pianista, mentre que la direcció coral l’exerceix Emmanuel Niubò.
El repertori inclou des d’oratoris barrocs fins a musicals, passant per la música catalana, de la qual és reconeguda com a excel·lent intèrpret de sardanes. Ha participat en diverses òperes ampliant el Cor del Gran Teatre del Liceu. Des del 2017 col·labora en els guardonats projectes discogràfics anuals de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya.
Ha actuat amb orquestres de gran prestigi i ha estat dirigida per mestres de nivell internacional.
L’any 1993, amb motiu del seu vint-i-cinquè aniversari, li va ser atorgada la Creu de Sant Jordi.
Biografies
Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya
Per iniciativa de Narcís Lagares i Josep Lagares, i amb l’impuls i el suport de METALQUIMIA, l’any 2008 va néixer la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC), una formació musical inèdita integrada pels instruments de corda d’una orquestra simfònica units al personalíssim so dels instruments de vent de la cobla.
El repertori de la SCCC va estar dedicat els primers anys a la música catalana de tots els temps, amb orquestracions de músics reconeguts de les nostres terres. L’any 2012 la SCCC es va voler reinventar i rejovenir, gràcies a la unió dels instrumentistes de La Principal de la Bisbal amb la corda i percussió de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines (JOCG), un projecte pedagògic ambiciós que té per objectiu contribuir a la formació dels joves talents musicals i actuar de pont cap a la seva integració al món de les orquestres professionals.
En aquesta nova etapa, la SCCC ha fet un pas ferm cap a la internacionalització i consolidació del projecte, a la vegada que ha incrementat notablement el format de l’orquestra, amb més de setanta músics sota la direcció artística i musical de Francesc Cassú i la direcció tècnica de Jaume Lleixà. En aquests anys, en els seus concerts i enregistraments la SCCC ha col·laborat amb nombrosos artistes i cantants, entre els quals destaquen Nina, Pep Poblet, Cris Juanico, Beth, Manu Guix, Elena Gadel, Roger Padullés, Marta Mathéu, Toni Marsol, Gemma Coma-Alabert i la Coral Polifònica de Puig-reig. Els darrers discs de la SCCC, Tossudament Llach, Cançó d’amor i de guerra, Llull i Emociona’t amb la SCCC · 25 anys de música global, han obtingut el Premi Enderrock 2017, 2018, 2019 i 2021 al millor disc en la categoria de clàssica per votació popular.
Biografies
© Mario Wurzburger
© Mario Wurzburger
Francesc Cassú, director
Nascut a Girona (1965), s’inicià al món de la música sota el guiatge del seu pare, Josep Cassú, i de Josep Viader, que manifesta que Cassú ha estat el seu millor alumne. Seguí els estudis musicals al Conservatori de Música de Girona, i posteriorment els va culminar amb la titulació superior al Conservatori de Música del Liceu.
El 1992, amb només vint-i-sis anys, assumí la direcció de La Principal de la Bisbal, cobla que actualment continua dirigint. Com a director convidat, també ha dirigit l’Orquestra Simfònica del Vallès, Orfeó Català, Polifònica de Puig-reig, Orquestra Filharmònica de Catalunya i Orquestra de Cambra de l’Empordà, a més de les cobles més importants de Catalunya. Des de l’any 2008 és director de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya.
Destaca la seva producció simfònica, interpretada per les millors orquestres del país. Cassú ha obtingut importants guardons al llarg de la seva trajectòria musical. És professor i cap del Departament d’Harmonia i Llenguatge Musical al Conservatori de Música de Girona i responsable de l’Escola de Cobla de la mateixa entitat.
També et pot interessar...
Estiu al Palau
Dissabte, 16.07.22 – 19 h
Sala de ConcertsFestival Mozart
Julia Lezhneva, soprano
Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya
Dani Espasa, clave i direccióCh. W. Gluck:
Don Juan, Wq. 52
“Che faro senza Euridice”, d’Orfeo ed Euridice, Wq. 30
“Ballet des ombres heureuses”, d’Orfeo ed Euridice, Wq. 30
“Addio i miei sospiri”, d’Orfeo ed Euridice, Wq. 30W. A. Mozart:
Obertura de La clemenza di Tito, KV 621
“Parto, ma tu ben mio”, de La clemenza di Tito, KV 621
Idomeneo, musica de ballet, KV 367
Ch’io mi scordi di te? - Non temer, amato bene, KV 505Preu: 35 €
Col·laboradors
Armand Basi – Bagués-Marsiera Joiers – Balot Restauració – Cardoner Grup – CECOT – Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports – Eurofirms Group – Fundació Abertis – Fundació Antigues Caixes Catalanes - BBVA – Fundació Caixa d'Enginyers – Fundació Castell de Peralada – Fundació Metalquimia – Gómez-Acebo & Pombo – Helvetia Compañía Suiza S.A. de Seguros y Reaseguros – Illy – Laboratorio Reig Jofre – La Fageda – Quadis – Saba Infraestructures, S.A. – Saret de Vuyst Travel – Scasi Soluciones de Impresión S.L. – Soler Cabot – Colonial – Veolia Serveis Catalunya –Benefactors d'Honor
Mariona Carulla Font – Mª Dolors i Francesc – Pere Grau Vacarisas – María José Lavin Guitart – Mª. del Carmen Pous Guardia – Daniela Turco – Joaquim Uriach i Torelló –Benefactors Principals
Elvira Abril – Eulàlia Alari Ballart – Pere Armadàs Bosch – Rosamaria Artigas i Costajussà – Professor Rafael I. Barraquer Compte – Francesc Xavier Carbonell Castellón – Lluís Carulla Font – Josep Colomer Maronas – Josep Daniel i Lluïsa Fornos – Isabel Esteve Cruella – Jordi Gual i Solé – Ramón Poch Segura – Juan Manuel Soler Pujol – Joan Uriach Marsal – Manel Vallet Garriga –Benefactors
Maria Victoria de Alós Martín – David Carrasco Chiva – Mahala Alzamora Figueras-Dotti – Zacaries Benamiar – Gemma Borràs i Llorens – Elvira Gaspar Farreras – Pablo Giménez-Salinas Framis – Maite González Rodríguez – Pepita Izquierdo Giralt – Joan Oller i Cuartero – Inés Pujol Agenjo – Pepe Pujol Agenjo – Toni Pujol Agenjo – Jordi Simó Sanahuja – Salvador Viñas Amat –
Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya
—Emociona’t amb la SCCC · 25 anys de música globalEstiu al Palau
Dilluns, 4 de juliol de 2022 – 20 h
Sala de Concerts
Amb el suport de:
Compromís amb el medi ambient:
Amb la col·laboració de:
Membre de:
Programa
Manu Guix
Elena Gadel
Miki Núñez
La Pau
Polifònica de Puig-reig (Josep Maria Conangla i Emmanuel Niubò, directors)
Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya
Francesc Cassú, directorEls teus ulls glaucs, Canta, Balla, Ens en sortirem (de Glaucs, Antònia Font, Whiskyn’s i Obeses, respectivament)
Polifònica de Puig-reig21 botons (Blaumut)
La PauAra (Doctor Prats)
La Pau i Miki NúñezCorren (Gossos)
Elena Gadel i Miki NúñezEl petit príncep (Manu Guix)
Elena Gadel i Manu GuixTornarem (Lax’n’Busto)
Manu GuixVull estar amb tu, Rock & roll, Fins que arribi l’alba (Els Catarres)
TotsSi vens (Ja T’ho Diré)
Elena GadelTots els botons (Beth)
Elena Gadel i La PauCamins (Sopa de Cabra)
La Pau i Manu GuixEl meu cos (Els Amics de les Arts)
Manu Guix i Miki Núñez + corEscriurem (Miki Núñez)
Miki Núñez + corVolcans (Buhos)
TotsSamarreta, Crida, La sortida, Fet d’amor, Junts som invencibles (de Gertrudis, Miquel Abras, Sense Sal, Porto Bello i Bipolar, respectivament)
TotsDurada aproximada del concert: 70 minuts, sense pausa.
Comentari
Emociona’t amb la SCCC · 25 anys de música global
Des de la Fundació METALQUIMIA, amb el leitmotiv “Cultura, educació i creativació per a un món millor”, impulsem programes culturals i educatius on la creativació i la disrupció aspirin a crear un futur millor... En definitiva, petites accions que aspiren a grans transformacions... La patacada del coronavirus, però, va trastocar tots els nostres plans. És per aquesta raó que quan va esclatar la crisi, la família Lagares vam tenir molt clares les nostres prioritats i responsabilitats... i, és clar, una d’aquestes prioritats ha estat continuar donant suport a tots aquells que més estan sofrint l’impacte d’aquesta pandèmia, i molt especialment la Cultura i la Música..., perquè són reflex de l’ànima d’un país, i una societat sense ànima és com un vaixell sense rumb.
Estem convençuts que salvar la Cultura i la Música és prioritari, perquè si la covid ens ha fet augmentar les distàncies físiques, almenys que ens faci apropar molt més com a persones..., perquè si el virus s’ha emportat i s’emportarà malauradament persones i organitzacions, no hem de permetre, no hem de deixar que anul·li, de cap manera, la nostra ànima, la nostra capacitat d’emocionar-nos... I avui, més que mai, ens volem tornar a emocionar amb la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC) tot encetant una nova travessia musical!
Si l’any passat cloíem la trilogia “Triple Enderrock” (projectes guardonats tres anys consecutius amb el Premi Enderrock al millor disc de música clàssica per votació popular), enguany encetem el cicle “Emociona’t”, que pretén fer-nos retrobar la millor música catalana i global tot gaudint-ne des del cor... I, què millor per emocionar-se que començar aquest nou trajecte de la Simfònica amb una selecció de les vint-i-cinc millors peces editades per Música Global en la commemoració del seu vint-i-cinquè aniversari?
En nom de la família Lagares i de tot el Grup Empresarial que tinc l’honor de representar voldria felicitar de cor en Salvi i la Sabine Cufí pel seu patriotisme i per aquests vint-i-cinc anys de tasca abnegada i de música excepcional. Sense Música Global el panorama musical del nostre país no seria el mateix. Gràcies, amics, mai us ho podrem agrair prou!
I com no, vull desitjar-los a tots vostès que gaudeixin, i s’emocionin de nou, en aquesta nova etapa de la Simfònica que avui estrenem... Segurament res tornarà a ser exactament com era abans, però el que és segur és que encara ens resta molta bona música per fer; sense cap mena de dubte, tot això ho passarem... i l’espectacle ha de continuar!
Josep Lagares, President Executiu de METALQUIMIA, SAU
Biografies
Elena Gadel
Nascuda a Barcelona (1982), va fer les primeres actuacions com a integrant del grup de gòspel Masoulfield. L’any 2010 va participar al concurs Operación Triunfo de Televisió Espanyola.
En el camp del teatre musical, ha participat a Mar i cel de la companyia Dagoll Dagom (2004-2006), Grease, el musical de tu vida (2006-2010), A força de cançons (2012), Over the moon (2012-2013), El petit príncep (2014 -2016), Guapos i pobres (2015) i Cabaret (2017).
Ha publicat en solitari els discos Tocant fusta (2010), De madera (2012) i Delicada (2014), que ha promogut en gires per tot el país. Ha format part del jurat artístic del programa televisiu Oh happy day de TV3 (2013) i ha participat en directe a nombroses gales i programes de ràdio i televisió, i també com a actriu i tertuliana especialista en diferents mitjans. Actualment és membre del jurat del programa Eufòria de TV3.
Elena Gadel ha rebut nombrosos guardons i nominacions al llarg de la seva carrera, entre els quals destaquen: Premi Butaca a millor actriu de musical per El petit príncep (2015), Premi Butaca al millor espectacle familiar per El petit príncep (2015) i Premi Max al millor espectacle per Mar i cel, entre d’altres.
Manu Guix
Compositor, director musical i intèrpret nascut a Barcelona (1979), es va formar musicalment al Conservatori de Barcelona i a la Liverpool of Performing Arts.
Entre altres projectes, és el creador de Què, el nou musical (2008) i director de Geronimo Stilton. El musical del Regne de la Fantasia (2010-2011); Grease, el musical (2011-2012); Priscilla, reina del desert (2013-2014), i és el compositor, director i productor d’El petit príncep, el musical (2014), un dels musicals de més èxit i amb més convocatòria de públic durant la temporada nadalenca.
Ha dirigit musicalment, amb un èxit rotund: Molt soroll per no res, La jaula de las locas, La tienda de los horrores i, més recentment, Cantando bajo la lluvia. Aquests treballs en el món de les arts escèniques l’han portat a rebre un gran nombre de nominacions i premis, en certàmens tan prestigiosos com els Max o els Butaca.
Des del 2003 ha enregistrat cinc treballs discogràfics en solitari i col·labora amb la SCCC des del 2014.
Miki Núñez
Nascut a Terrassa (1996), va estudiar música des de ben petit, ja que els seus pares van insistir perquè adquirís els fonaments musicals i pogués tocar instruments com la guitarra i el piano. Aquesta formació musical, que compatibilitzava amb els estudis universitaris, ha estat vital en el seu pas pel programa televisiu de captació de talents Operación Triunfo, on va quedar en sisè lloc, a les portes de la final.
També va ser el representant d’Espanya al Festival d’Eurovisió l’any 2019. Miki Núñez és un artista versàtil, amb una àmplia experiència en l’àmbit de la música. Abans d’entar al programa de TVE va liderar el grup de versions Dalton Bang, amb el qual va actuar per tot el país.
Miki Núñez va debutar discogràficament el setembre del 2019 amb el disc Amuza, que va assolir xifres milionàries en streamings i visualitzacions a Youtube, tot convertint-se en referent musical i aconseguint fer ple en totes les seves gires.
Actualment presenta el programa Eufòria de TV3.
La Pau
Paula Giberga, La Pau, és una cantant, compositora, lletrista i corista nascuda a Barcelona. S’ha format com a intèrpret vocal als centres El Passatge i Taller de Músics, on ha cursat la titulació superior d’interpretació vocal.
Ha enregistrat tres treballs discogràfics amb la seva banda, La Folie: Traficants de somnis (2016), Foliecitat (2017) i Com un ocell (2019). A banda d’escriure les lletres dels seus tres àlbums, ho ha fet per a altres artistes, com Maria Jacobs, David Busquets, Bipolar, Jordi Ninus, Idea, David Uclé i Ushanka.
L’any 2015 va guanyar, amb La Folie, el primer premi del concurs Track Vendrell, que els va permetre enregistrar el seu primer treball discogràfic a La Casamurada.
Aquell mateix any van guanyar el concurs de covers del Festival Cruïlla, que els permet actuar-hi, i el concurs de nous talents de Castelldefels.
L’any 2018 van guanyar el Premi Enderrock de la crítica al millor artista revelació amb el seu segon disc, Foliecitat.
Polifònica de Puig-reig
Va ser fundada el 1968. Desenvolupa una intensa activitat a Catalunya i ha actuat a molts països europeus i de tot el món. A l’Argentina i Xile va acompanyar en viatge oficial el President de la Generalitat.
Fins a l’any 2015, Ramon Noguera en va ser el director. Actualment Josep Maria Conangla n’és el director musical i pianista, mentre que la direcció coral l’exerceix Emmanuel Niubò.
El repertori inclou des d’oratoris barrocs fins a musicals, passant per la música catalana, de la qual és reconeguda com a excel·lent intèrpret de sardanes. Ha participat en diverses òperes ampliant el Cor del Gran Teatre del Liceu. Des del 2017 col·labora en els guardonats projectes discogràfics anuals de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya.
Ha actuat amb orquestres de gran prestigi i ha estat dirigida per mestres de nivell internacional.
L’any 1993, amb motiu del seu vint-i-cinquè aniversari, li va ser atorgada la Creu de Sant Jordi.
Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya
Per iniciativa de Narcís Lagares i Josep Lagares, i amb l’impuls i el suport de METALQUIMIA, l’any 2008 va néixer la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC), una formació musical inèdita integrada pels instruments de corda d’una orquestra simfònica units al personalíssim so dels instruments de vent de la cobla.
El repertori de la SCCC va estar dedicat els primers anys a la música catalana de tots els temps, amb orquestracions de músics reconeguts de les nostres terres. L’any 2012 la SCCC es va voler reinventar i rejovenir, gràcies a la unió dels instrumentistes de La Principal de la Bisbal amb la corda i percussió de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines (JOCG), un projecte pedagògic ambiciós que té per objectiu contribuir a la formació dels joves talents musicals i actuar de pont cap a la seva integració al món de les orquestres professionals.
En aquesta nova etapa, la SCCC ha fet un pas ferm cap a la internacionalització i consolidació del projecte, a la vegada que ha incrementat notablement el format de l’orquestra, amb més de setanta músics sota la direcció artística i musical de Francesc Cassú i la direcció tècnica de Jaume Lleixà. En aquests anys, en els seus concerts i enregistraments la SCCC ha col·laborat amb nombrosos artistes i cantants, entre els quals destaquen Nina, Pep Poblet, Cris Juanico, Beth, Manu Guix, Elena Gadel, Roger Padullés, Marta Mathéu, Toni Marsol, Gemma Coma-Alabert i la Coral Polifònica de Puig-reig. Els darrers discs de la SCCC, Tossudament Llach, Cançó d’amor i de guerra, Llull i Emociona’t amb la SCCC · 25 anys de música global, han obtingut el Premi Enderrock 2017, 2018, 2019 i 2021 al millor disc en la categoria de clàssica per votació popular.
Francesc Cassú, director
© Mario Wurzburger
Nascut a Girona (1965), s’inicià al món de la música sota el guiatge del seu pare, Josep Cassú, i de Josep Viader, que manifesta que Cassú ha estat el seu millor alumne. Seguí els estudis musicals al Conservatori de Música de Girona, i posteriorment els va culminar amb la titulació superior al Conservatori de Música del Liceu.
El 1992, amb només vint-i-sis anys, assumí la direcció de La Principal de la Bisbal, cobla que actualment continua dirigint. Com a director convidat, també ha dirigit l’Orquestra Simfònica del Vallès, Orfeó Català, Polifònica de Puig-reig, Orquestra Filharmònica de Catalunya i Orquestra de Cambra de l’Empordà, a més de les cobles més importants de Catalunya. Des de l’any 2008 és director de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya.
Destaca la seva producció simfònica, interpretada per les millors orquestres del país. Cassú ha obtingut importants guardons al llarg de la seva trajectòria musical. És professor i cap del Departament d’Harmonia i Llenguatge Musical al Conservatori de Música de Girona i responsable de l’Escola de Cobla de la mateixa entitat.
També et pot interessar...
Estiu al Palau
Dissabte, 16.07.22 – 19 h
Sala de ConcertsFestival Mozart
Julia Lezhneva, soprano
Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya
Dani Espasa, clave i direccióCh. W. Gluck:
Don Juan, Wq. 52
“Che faro senza Euridice”, d’Orfeo ed Euridice, Wq. 30
“Ballet des ombres heureuses”, d’Orfeo ed Euridice, Wq. 30
“Addio i miei sospiri”, d’Orfeo ed Euridice, Wq. 30W. A. Mozart:
Obertura de La clemenza di Tito, KV 621
“Parto, ma tu ben mio”, de La clemenza di Tito, KV 621
Idomeneo, musica de ballet, KV 367
Ch’io mi scordi di te? - Non temer, amato bene, KV 505Preu: 35 €
Col·laboradors
Armand Basi – Bagués-Marsiera Joiers – Balot Restauració – Cardoner Grup – CECOT – Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports – Eurofirms Group – Fundació Abertis – Fundació Antigues Caixes Catalanes - BBVA – Fundació Caixa d'Enginyers – Fundació Castell de Peralada – Fundació Metalquimia – Gómez-Acebo & Pombo – Helvetia Compañía Suiza S.A. de Seguros y Reaseguros – Illy – Laboratorio Reig Jofre – La Fageda – Quadis – Saba Infraestructures, S.A. – Saret de Vuyst Travel – Scasi Soluciones de Impresión S.L. – Soler Cabot – Colonial – Veolia Serveis Catalunya –Benefactors d'Honor
Mariona Carulla Font – Mª Dolors i Francesc – Pere Grau Vacarisas – María José Lavin Guitart – Mª. del Carmen Pous Guardia – Daniela Turco – Joaquim Uriach i Torelló –Benefactors Principals
Elvira Abril – Eulàlia Alari Ballart – Pere Armadàs Bosch – Rosamaria Artigas i Costajussà – Professor Rafael I. Barraquer Compte – Francesc Xavier Carbonell Castellón – Lluís Carulla Font – Josep Colomer Maronas – Josep Daniel i Lluïsa Fornos – Isabel Esteve Cruella – Jordi Gual i Solé – Ramón Poch Segura – Juan Manuel Soler Pujol – Joan Uriach Marsal – Manel Vallet Garriga –Benefactors
Maria Victoria de Alós Martín – David Carrasco Chiva – Mahala Alzamora Figueras-Dotti – Zacaries Benamiar – Gemma Borràs i Llorens – Elvira Gaspar Farreras – Pablo Giménez-Salinas Framis – Maite González Rodríguez – Pepita Izquierdo Giralt – Joan Oller i Cuartero – Inés Pujol Agenjo – Pepe Pujol Agenjo – Toni Pujol Agenjo – Jordi Simó Sanahuja – Salvador Viñas Amat –