• Cosmos Quartet
    —Vivancos-Farreras i Debussy

    Concert extraordinari

    Dimecres, 5 de juliol de 2023 – 20 h

    Sala de Concerts

  • Amb la col·laboració de:

    • image/svg+xml
    • image/svg+xml
    • image/svg+xml
    • Logo nou Inaem

    Membre de:

    • image/svg+xml
  • Programa

    Cosmos Quartet
    Helena Satué, violí
    Bernat Prat, violí
    Lara Fernández, viola
    Oriol Prat, violoncel


    Bernat Vivancos (1973)
    Naxo Farreras (1951)
    L’ARBRE DE LA VIDA – obra d’encàrrec del Palau de la Música Catalana (estrena absoluta)

    V. Splendor luminis – Els fruits sabrosos
    IV. Syllipsi – Branques nues
    III. TphART – Oratio
    II. Gènesis – In aurea
    I. Chaos – De profundis

    Claude Debussy (1862)
    Quartet en Sol menor, op. 10

    I. Animé et très décidé
    II. Assez vif et bien rythmé
    III. Andantino, doucement expressif
    IV. Très modéré

    Aquest concert té una durada de 60 minuts sense pausa.
    La durada del concert és aproximada.

    #estrenes #nousformats #jovestalents

  • Poema

    regal

    un poema pot contenir
    el sentit total del món.

    aquest poema conté
    un dibuix fugaç
    creat per uns núvols.

    la capsa és vermella,
    el títol n’és el llaç.

    obro mans i ulls.
    abandono el text

    Eduard Escoffet
    El terra i el cel (LaBreu edicions, 2013)

  • Anunci programes de ma Palau 1300x1797 Festival de Torroella 2023
  • Sobre el concert

    Gustavo Dudamel, director

    L'arbre de la vida -transparent- png

    Gustavo Dudamel troba gran motivació en la creença que la música té el poder de transformar vides i canviar el món. Amb la seva dinàmica presència al podi i el suport incansable a l’educació artística, ha donat a conèixer la música clàssica a nous públics arreu del món i ha facilitat l’accés a les arts a innombrables persones en comunitats que no hi tenien accés.

    Arran de la pandèmia de la COVID-19, que ha aturat la majoria de les actuacions en directe, Dudamel ha dedicat encara més temps i energia a la seva missió de fer arribar la música als joves d’arreu, amb el convenciment que les arts ocupen un paper essencial en la creació d’una societat més justa, pacífica i integrada.

    Mentre seguia la quarantena a Los Angeles, va fer En casa con Gustavo, un nou programa radiofònic, en què va compartir històries personals i seleccions musicals com a manera d’unir la gent durant aquesta situació d’aïllament. Retransmès tant en l’àmbit local com internacional, en anglès i en espanyol, entre els amfitrions convidats va figurar John Williams, a més de l’actriu María Valverde, muller de Dudamel.

    El director també va participar en Global goal: unite for our future, especial televisiu de Global Citizen, per recaptar fons des del Hollywood Bowl amb La Phil i la YOLA (Orquestra Juvenil de Los Angeles), físicament distanciats. L’esdeveniment, en el qual també van participar Shakira, Coldplay, Lin-Manuel Miranda, Usher i altres artistes, va tenir una audiència milionària arreu del planeta i va recaptar 6,9 milions de dòlars, destinats a proves, tractaments i vacunes contra la COVID-19 a les comunitats més pobres i marginades del món.

    Els seus propers projectes inclouen una versió virtual del Festival Nacional de la YOLA (un de molts esdeveniments educatius nacionals i internacionals) i el llançament de Symphony, una iniciativa multimèdia molt esperada en col·laboració amb la Fundació “la Caixa”, que a final d’any començarà a Barcelona i anirà de gira per tot Espanya. A partir d’aquest mes d’agost presentarà a la televisió pública americana una sèrie titulada En concert al Hollywood Bowl, amb moments estel·lars de LA Phil durant l’última dècada a la seu on és resident a l’estiu. Ja al principi del 2021 el programa serà retransmès a tot el país.

    Dudamel actuarà amb la Filharmònica de Viena als festivals de Salzburg i Grafenegg, i després farà una gira pels Estats Units, amb tres actuacions al Carnegie Hall i iniciarà dos nous projectes educatius aquesta temporada 2020-21, mitjançant la col·laboració de la seva fundació i l’Escuela de Música Reina Sofía de Madrid.

    Defensor aferrissat de l’educació musical i el desenvolupament social gràcies a l’art, Dudamel es va formar i va forjar la seva experiència de ben jove amb El Sistema, un programa extraordinari d’entrenament i immersió musical que va iniciar el mestre José Antonio Abreu el 1975.

    Inspirant-se precisament en El Sistema, Dudamel i la Filharmònica de Los Angeles (La Phil), juntament amb els seus aliats socials van fundar l’Orquestra Juvenil de Los Angeles (YOLA) el 2007, en què participen més de 1.300 músics joves que gaudeixen d’instruments cedits i reben una formació musical intensiva, així com suport acadèmic i entrenament de lideratge. La temporada 2020-21, la YOLA obrirà el seu edifici permanent, construït especialment amb aquesta finalitat: el Centre Judith i Thomas L. Beckmen de la YOLA a Inglewood, obra de l’arquitecte Frank Gehry.

  • Susanne Elmark, soprano

    L'arbre de la Vida sencer

    Nascuda a Dinamarca i formada a Copenhaguen, té al seu repertori els rols principals de coloratura de la seva corda, com ara Zerbinetta d’Ariadne auf Naxos, Reina de la Nit de La flauta màgica, Konstanze d’El rapte del serrall, Fiakermilli d’Arabella, el titular de Lulu i Marie de Die Soldaten, que ha cantat als escenaris de la Deutsche Oper de Berlín, Bayerische Staatsoper de Munic, Gran Teatre del Liceu, Opera Oslo, Opernhaus de Zuric i Volksoper de Viena. En concert, ha cantat els oratoris principals de Bach, Händel i Mozart, a l’Oslo Koncerthus, Gewandhaus de Leipzig, Sala Filharmònica de Sant Petersburg, Berliner Philharmonie i Konzerthaus de Viena. Recentment ha cantat Agnès de Written on skin al Suntory Hall de Tòquio, Maïma i la jove noia flor de Barkouf d’Offenbach a l’Staatenhaus de Colònia i Ianna de Babylon de Jörg Widmann a l’Staatsoper de Berlín. Al Teatro Real ha participat en Die Soldaten (2018).

  • 20231105 Anunci Palau 100 DESKTOP
  • Biografia

    Cosmos Quartet

    COSMOS QUARTET 2024

    Helena Satué, violí I
    Bernat Prat, violí II
    Lara Fernández, viola
    Oriol Prat, violoncel

     

    “El Cosmos Quartet se eleva a las alturas”, Luis Gago («El País»)

    El Cosmos Quartet neix el 2014 de l’amistat i complicitat de quatre músics amb l’objectiu de descobrir i aprofundir l’extens i fascinant repertori per a quartet de corda.

    Cadascun dels membres ha mantingut trajectòries internacionals en l’àmbit de solista, músic de cambra i orquestral, en què han treballat amb professors i en escoles a París, Ginebra, Colònia, Stuttgart, Basilea i Berlín.

    El quartet ha rebut classes i consells dels professors Rainer Schmidt, Hatto Beyerle, Johannes Meissl, Alfred Brendel, Miguel da Silva, Jonathan Brown, Anita Mitterer, Krzysztof Chorzelski i Patrick Judt, entre d’altres.

    Malgrat la seva joventut, el Cosmos Quartet ha aconseguit un ampli reconeixement i ha obtingut el primer premi de l’Irene Steels-Wilsing Foundation Competition 2018 de Heidelberg, el primer premi del 13è Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra (2018) a Terrassa i el tercer premi del Carl Nielsen International Chamber Music Competition 2015 de Copenhaguen.

    L’abril del 2019 va ser seleccionat al costat del pianista Igor Levit per tocar a la gala del prestigiós Premi de Música de Heidelberg atorgat a John Gilhooly, director del Wigmore Hall i la Royal Philharmonic Society.

    Des del 2021 i durant tres anys, és quartet resident del Palau de la Música Catalana, on ha interpretat les integrals d’obres per a quartet d’Anton Webern, Robert Schumann i Johannes Brahms, juntament amb altres obres. El quartet també manté una constant relació amb el Centro Nacional de Difusión Musical, que l’ha presentat en dues ocasions al prestigiós cicle Liceo de Cámara. També ha rebut la invitació del Quartet Casals per participar en les dues Biennals de Quartet celebrades a l’Auditori de Barcelona.

    La temporada actual ha protagonitzat el concert inaugural de la temporada La Filarmónica a la sala gran de l’Auditorio Nacional de Madrid i tornarà a la Schubertíada amb dos concerts. També ha debutat al Festival de Granada. Així mateix, ha actuat de gira per Alemanya i Portugal.

    El grup ha estat convidat a participar al Streichquartettfest de Heidelberg, en diverses ocasions a l’Auditori de Barcelona i a la Schubertíada de Vilabertran, a la Quinzena Musical de Sant Sebastià, Temporada Ibercamera a l’Auditori de Girona, Festival van Vlaanderen a Gant (Bèlgica), Festival Música Sud a Motril, Festival Pau Casals, Festival de Torroella de Montgrí i East Neuk Festival a Escòcia. Des de la seva creació ha actuat al Wigmore Hall de Londres, Auditori Miguel Delibes de Valladolid, Fundación Juan March de Madrid i la sala ORF Kulturhaus de Viena, entre d’altres.

    El maig del 2019 va publicar el seu primer registre discogràfic amb l’editorial Seed, que inclou Quartets de Joseph Haydn, Johannes Brahms i Raquel García-Tomás. El 2023, també amb Seed Music, van publicar el segon àlbum amb obres de Beethoven, Brahms i Octavi Rumbau, i aquest 2024 publicaran un tercer registre completant la gravació de la integral de quartets de corda de Brahms.

    El Cosmos Quartet toca amb quatre instruments del lutier barceloní David Bagué.

  • També et pot interessar...

    Estiu al Palau
    Dimarts, 11.07.23 – 20 h
    Sala de Concerts

    Novena Simfonia de Mahler

    Jove Orquestra Nacional de Catalunya
    Josep Pons, director

    G. Mahler: Simfonia núm. 9, en Re major

    Preu: 25 €

  • Mecenes d'Honor

    Mecenes Protectors

    Mitjans Col·laboradors

    Amics Benefactors

    Benefactors Palau XXI

Índex