William Christie i Les Arts Florissants porten El Messies de Händel al Palau de la Música Catalana
El dijous 15 de desembre, a les 20.30 h, el prestigiós director William Christie i la seva formació Les Arts Florissants oferiran al Palau de la Música Catalana, cicle Palau 100, un dels oratoris més populars del repertori universal, El Messies de Georg Friedrich Händel. El director nord-americà fincat a França dirigirà una de les versions més extraordinàries d’aquest oratori i suposarà, sens dubte, un dels moments musicals destacats de la temporada. Christie torna al Palau amb aquesta obra després de la seva interpretació el 1994. Un concert que va ser històric fins al punt que encara continua en la memòria dels melòmans que hi van assistir. Enguany el quintet solista vocal estarà format per les sopranos Katherine Watson i Emmanuelle de Negri, el contratenor Carlo Vistoli, el tenor Samuel Boden i el baríton Konstantin Wolff.
Aquest concert forma part d’un dels projectes artístics de llarg recorregut del Palau de la Música Catalana per crear vincles més estretsamb determinats artistes, formacions o intèrprets. Una relació que amb Christie i el seu ensemble es va iniciar la temporada passada i que consisteix en la interpretació de tres dels oratoris més estimats, com són la Missa en Si menor de J. S. Bach (un dels concerts més destacats de la temporada 2015-16), El Messies de Händel (l’actual temporada 2016-17) i La Creació de Haydn, previst per a la temporada 2017-18.
El Messies va ser estrenat durant la Setmana Santa del 1742 a Dublín. El pas dels segles ha volgut que fos costum d’interpretar-lo pels volts de Nadal. L’“Hallelujah” que clou la segona part, moviment de gran emoció i exaltació, és una de les músiques universalment més conegudes.
William Christie, director, clavecinista i pare del moviment historicista, va fundar Les Arts Florissants el 1979. Christie ha modificat la interpretació convencional de moltes obres del Barroc i el Classicisme, especialment de l’escola francesa. La seva aclamada formació, integrada per cantants i instrumentistes, està especialitzada en la interpretació de música barroca amb instruments d’època.
Una hora abans del concert, a les 19.30 h, tindrà lloc a la Sala d’Assaig de l’Orfeó Català (accés gratuït, aforament limitat) una nova conferència “Parlem de música” entorn del concert, a càrrec de Xavier Chavarria.