'Turandot' de Puccini
'Turandot' de Puccini
—Cor Amics de l’Òpera de Sabadell & Orquestra Simfònica del Vallès
Fitxa artística
Maribel Ortega, La Principessa Turandot
Antoni Lliteres, Il Principe ignoto (Calaf)
Ivana Ledesma, Liù (27 d'abil)
Tina Gorina, Liù (11 de maig)
Jeroboám Tejera, Timur
Jordi Casanova, L’Imperatore Altoum
Carles Daza, Ping
Jorge Juan Morata, Pang
Marc Sala, Pong
Cristòfol Romaguera, Un mandarino
Cor Amics de l’Òpera de Sabadell
Orquestra Simfònica del Vallès
Daniel Gil de Tejada, director musical
Carles Ortiz, director d’escena i vestuari
Esteve Gorina, assistent de direcció d'escena
Jordi Galobart, disseny d'escenografia
Nani Valls, il·luminació
FOC, vestuari
Programa
Turandot
Detalls
Turandot, l’òpera pòstuma de Puccini i gran obra mestra, és sens dubte un dels títols més emblemàtics de tot el repertori operístic. Gràcies a la Fundació Òpera a Catalunya i l’Orquestra Simfònica del Vallès tornarem a gaudir d’aquest títol al Palau de la Música Catalana amb aquesta gran producció.
Aquesta òpera, molt popular per l’espectacularitat, deixa molt enrere el verisme puccinià per endinsar-se en un drama ambientat en una Xina llegendària. En un imperi atemorit, la cruel princesa Turandot condemna a mort els seus nombrosos pretendents, que no encerten els tres enigmes que ella els proposa i pels quals, malgrat la mort quasi segura, acudeixen a Pequín. El príncep Calaf, en veure la bellesa i el poder de Turandot, decideix acceptar el desafiament. Des de l’instant en què la veu, en queda enamorat i està disposat a arriscar-ho tot per conquerir el seu cor. Calaf resol els tres enigmes, però Turandot no es dona per vençuda. El príncep li diu que si descobreix el seu nom abans de l’alba, ell haurà de morir. Amb l’ajuda de Liù, la jove i dolça esclava, Calaf manté el seu nom en secret. Al final, Turandot accepta d’emparellar-se amb Calaf i diu que ja coneix el seu nom: Amor!
Una història complicada i enigmàtica servida per una música majestuosa i espectacular, que inclou l’ària “Nessun dorma”, una de les més aclamades de tot el repertori operístic, però que també ofereix altres moments musicals destacats, com les àries “In questa reggia” (Turandot) o “Tu che di gel sei cinta” (Liù).