Simon Carrington dirigeix el Cor de Cambra del Palau amb un programa de música sacra al Petit Palau
El proper diumenge, 12 de febrer (Petit Palau, 12 h), l’anglès Simon Carrington, cofundador de The King’s Singers, agrupació vocal britànica reconeguda internacionalment, dirigirà per primera vegada el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana al seu cicle de concerts. Una proposta matinal que va començar l’octubre passat i que vol ser un aparador per mostrar la versatilitat del Cor de Cambra –que dirigeix Simon Halsey– amb sis reconeguts directors nacionals i internacionals. El concert de diumenge presenta un programa de música sacra, amb la participació d’Ekaterina Zaytseva a la guitarra i Joan Seguí a l’orgue.
Titulat “El dolor a la música sacra”, el programa proposa una mostra d’obres sacres de quatre èpoques ben distintes. El Cor cantarà els motets Ave Maria i O crux benedicta de Francisco Guerrero, un dels cims de la polifonia renaixentista hispànica, que pertanyen al primer recull de motets publicat en vida per l’autor a Sevilla el 1555. De Johann Christoph Bach s’oferirà el motet Furchte dich nicht, un clar exponent del motet luterà de finals del segle XVII, i de Johann Sebastian Bach el motet Ich lasse dich nicht, el més antic del Kantor de Leipzig, en què el seu estil a doble cor el situa proper als grans motets posteriors. De l’irlandès Charles Villiers Stanford (1852-1924), compositor poc conegut fora de les Illes Britàniques, de gran vàlua compositiva i amb un estil a mig camí entre la severitat germànica de Mendelssohn i un llenguatge genuïnament més anglès, el Cor cantarà Three motets. Finalment, el programa inclou Via Crucis. A cycle of fifteen Saetas del compositor i director d’orquestra català Carlos Suriñach (1915-1997), fincat als Estats Units des del 1951. D’aquesta obra s’oferirà l’arranjament en anglès per a cor i guitarra.
Simon Carrington és professor emèrit de la Universitat de Yale, on va ser professor de direcció coral i director de la Yale Schola Cantorum. Ha protagonitzat una àmplia i distingida carrera en el món de la música, en què ha exercit de cantant (tenor), contrabaixista i director. Abans d’arribar als Estats Units, Carrington va ser, durant vint-i-cinc anys, una autèntica força creadora a The King’s Singers, de la qual va ser cofundador a la Universitat de Cambridge. Actualment manté una activa agenda com a director i professor d’interpretació coral, impartint tallers i classes magistrals arreu del món. Aquest curs acadèmic 2016-17 Carrington és professor visitant de direcció coral a la Universitat de Birmingham (Regne Unit), on treballa amb Simon Halsey i els seus estudiants.