Roger Mas i la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona arriben al Palau de la Música Catalana en el marc del Festival Tradicionàrius
El concert, que serà el dimarts 11 de febrer a les 20h, oferirà un viatge pel món a través de grans cançons en diverses llengües de la tradició mediterrània.
El proper dimarts 11 de febrer (Sala de Concerts, 20 h), arriba al Palau de la Música Catalana el cantant solsoní Roger Mas i la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona per presentar el seu darrer treball conjunt en el marc del Festival Folk Internacional Tradicionàrius. Serà el cinquè any consecutiu que el Palau de la Música Catalana acollirà un dels concerts d’aquest festival, un cicle de música tradicional catalana i internacional que en els seus 37 anys de trajectòria, s’ha consolidat com un dels circuits de referència de música folk de Catalunya i Europa.
El cantautor Roger Mas, conegut per la capacitat d’innovació i profunditat de les lletres, torna a escena amb un nou projecte discogràfic, en aquest cas acompanyat d’una de les formacions més prestigioses i de més projecció del país. Dotze anys després de llançar el primer treball conjunt, ara presenten el segon volum, que inclou un total de tretze cançons i un bonus track, totes adaptades i arranjades pel mestre Xavier Guitó.
Aquest nou treball destaca per la incorporació de la sonoritat dels instruments de doble canya i del metall, elements característics de la cobla, que s’integren amb gran encert en l’habitual acompanyament instrumental de Roger Mas. El resultat és un diàleg sonor emotiu i inusualment atractiu que enriqueix les composicions del cantautor amb noves capes de profunditat i emoció. L’espectacle que acompanya la presentació del disc és un veritable viatge musical per diferents cultures, amb cançons en llengües com l'italià, el francès, el serbi, el castellà, l’occità i el català.
Així mateix, el repertori inclou peces inèdites i noves versions de cançons emblemàtiques de la discografia de Roger Mas, fet que converteix la proposta en una tornada molt esperada després de l’èxit del primer volum.
El concert s’emmarca en el cicle Palau Fronteres, que busca diluir els límits entre la música popular i la música clàssica explorant nous territoris i formats i proposant als artistes descobrir nous estils i formes de presentar-se davant el públic. Per la seva banda, el Centre Artesà Tradicionàrius (CAT), com a centre estable de música folk, amb col·laboracions com les del Palau de la Música Catalana, programa i crea aliances amb els grans centres de música del país, amb l’objectiu d’arribar a nous públics i assolir aforaments més grans. Aquest any, en la seva 38a edició, aprofundeix amb la Mediterrània com a bressol de la música tradicional catalana. El mar com a territori comú: com una il·lusió de connectar amb les diferents cultures sense perdre la diferència que identifica cadascuna.
(fotografia Roger Mas amb la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona de ©Michal Novak).