HERREWEGHE, Philippe (c)Antoni Bofill

Herreweghe i el Collegium Vocale Gent continuen el projecte de llarg recorregut amb el Palau de la Música Catalana

El dimecres vinent, 12 de juny (Sala de Concerts, 20 h), Philippe Herreweghe al capdavant del Collegium Vocale Gent clouran el cicle Palau Bach d’aquesta temporada amb la Missa en Si menor, BWV 232 de Johann Sebastian Bach.

El director flamenc, que és un referent dirigint obres del Kantor de Leipzig, interpretarà aquesta catedral sonora, obra cabdal de la música sacra amb la seva simetria perfecta. L’equip de solistes vocals estarà format per les sopranos Dorothee Mields i Hana Blažiková, el contratenor Alex Potter, el tenor Thomas Hobbs i el baix Krešimir Stražanac.

Amb aquest concert, l’últim del cicle Palau Bach d’aquesta temporada, Philippe Herreweghe i el Collegium Vocale continuen el projecte de llarg recorregut amb el Palau de la Música Catalana. Després d’unes brillants Vespro della Beata Vergine la temporada passada i la interpretació de Les fonts d’Israel de Schein a la basílica de Santa Maria del Pi de Barcelona el desembre passat, Herreweghe tornarà la temporada vinent al Palau de la Música Catalana amb la Passió segons sant Joan (19.03.20) i la Passió segons sant Mateu (30.03.20) de J. S. Bach.

El Collegium Vocale, formació instrumental i vocal, va ser fundat el 1970 per un grup d’amics estudiants de la Universitat de Gant per iniciativa de Philippe Herreweghe. Va ser un dels primers conjunts que aplicà un nou enfocament a la música vocal barroca. La seva visió autèntica, quant a textos i expressió, li conferí la sonoritat transparent que li ha valgut fama internacional, amb actuacions als principals auditoris d’Europa, Israel, els Estats Units, Rússia, Amèrica del Sud, el Japó, Hong Kong i Austràlia. Els últims anys ha crescut orgànicament i és una formació extremament flexible, amb un ampli repertori de diversitat de períodes estilístics. Va rebre elogis de la crítica i el públic el 27 de maig passat al Palau per la seva interpretació de l’obra Einstein on the beach de Philip Glass.

Philippe Herreweghe, nascut a Gant, va ser convidat per Nicolaus Harnoncourt i Gustav Leonhardt per a l’enregistrament de la integral de Cantates de J. S. Bach. Amb un enfocament dinàmic, autèntic i virtuós de la música barroca, ràpidament es va guanyar les lloances de la crítica. Cercant nous reptes, fa uns anys que Herreweghe treballa activament el gran repertori simfònic de Beethoven a Stravinsky. Des del 1997 és el director principal de l’Antwerp Symphony Orchestra. I com a convidat dirigeix habitualment les orquestres del Concertgebouw i Gewandhaus, Scottish Chamber Orchestra i Tonhalle Orchester de Zuric. Les properes temporades té projectes amb l’Staatskapelle de Dresden, Konzerthausorchester de Berlín i amb la Cleveland Orchestra. Herreweghe ha rebut nombrosos premis i títols, gràcies a la seva concepció artística i el compromís amb la música: Personalitat Musical de l’Any 1990, des del 1993 és ambaixador cultural de Flandes (juntament amb el Collegium Vocale) i Cavaller de les Arts i les Lletres de Bèlgica (1994). Doctor honoris causa per la Universitat Catòlica de Lovaina (1997), el 2003 fou distingit Cavaller de la Legió d’Honor pel govern francès. El 2010 Leipzig li atorgà la Medalla Bach i l’any passat va rebre un doctorat honorari per la Universitat de Gant.

 

Philippe Herreweghe clou el cicle Palau Bach d’aquesta temporada amb la Missa en Si menor de J. S. Bach