Palau Digital ofereix en exclusiva i gratuïtament una programació per a famílies durant el mes de juliol produïda especialment per a Palau Digital
Palau Digital, la plataforma virtual del Palau que ofereix gratuïtament concerts i continguts divulgatius vinculats a l’oferta musical del Palau de la Música Catalana i l’Orfeó Català, s’adreça aquest mes de juliol a les famílies i posa a disposició d’aquest públic tres produccions audiovisuals: els espectacles Big Bang Beethoven; Twinkle, twinkle, Baby’s star per a nadons i els menuts de la casa, i l’exitós Cobla 2.0. Les tres produccions s’han fet especialment per a Palau Digital, amb un llenguatge audiovisual propi i atractiu per apropar al públic l’experiència en viu.
Un producte immersiu que transmet al públic infantil i familiar tots els elements musicals, artístics i escènics. Tres propostes de gran qualitat que podran ser visionades únicament durant el mes de juliol, amb l’objectiu d’oferir a les famílies de manera gratuïta l’oportunitat de gaudir d’aquesta oferta musical adreçada a tots els públics.
Sobre els espectacles familiars que es podran veure durant el juliol
Big Bang Beethoven, adreçat a tots els públics a partir de 6 anys, és la proposta que vol acostar l’obra i la figura de Ludwig van Beethoven al públic en general. Una proposta escènica preciosista amb arranjaments i direcció musical d’Eduard Iniesta i amb direcció coreogràfica d’Enric Cabrera, per conèixer un personatge que va irrompre com un veritable Big Bang en la història de la música, convertit en l’ideal romàtic per a les generacions posteriors.
Twinkle, twinkle, Baby’s star és un concert en anglès i català adreçat a nadons i infants fins a 5 anys amb arranjaments musicals de Marc Timón i direcció escènica i coreogràfica de CobosMika Company. Una oportunitat per conèixer i descobrir cançons, jocs i dites de tradició anglesa i alhora gaudir del repertori tradicional català des d’una visió musical moderna i eclèctica.
Finalment, Cobla 2.0, amb dramatúrgia i direcció escènica de Jordi Oriol, és l’exitós espectacle que s’adreça al públic familiar a partir de 4 anys i que, protagonitzat per la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, ofereix una visió renovada i moderna de la cobla com una de les sonoritats més impactants del moment.
Podeu descarregar-vos aquí una imatge de Big Bang Beethoven, aquí una imatge de Cobla 2.0 i aquí una fotografia de Twinkle, twinkle, Baby’s star.
Més novetats a Palau Digital: la plataforma, que estrena aplicacions per a Apple i Android, també posa a disposició del públic el concert de Paul Lewis amb l’OCM amb els Concerts per a piano i orquestra de Beethoven
A les propostes familiars, se suma la publicació avui de la primera part de la integral dels Concerts per a piano i orquestra de Beethoven amb Paul Lewis i l’OCM que va tenir lloc el passat 10 d’octubre a la sala modernista. Un nou contingut, doncs, de la plataforma, que incorpora novetats a la interfície per millorar l’experiència de l’usuari i que hi amplia l’accessibilitat a través de les apps disponibles a AppStore i Google Play per a dispositius Android.
Quant a properes publicacions aquest mes de juliol, cal destacar l’streaming de la tercera edició de la Festa de la Música Coral que va tenir lloc el 23 de febrer de 2020 i l’emissió en directe el proper 18 de juliol de l’Stabat Mater de Pergolesi amb el Cor de Noies de l’Orfeó Català i Vespres d’Arnadí, que dirigeix Buia Reixach i Feixes, i amb direcció escènica de Marc Rosich. Un concert que forma part de la programació del festival Grec 2022.
Ja al setembre, la plataforma augmentarà la seva oferta amb la publicació del concert que va dirigir Alondra de la Parra i que va suposar el seu debut al Palau, amb la Die Deutsche Kammerphilhamonie Bremen i la jove violinista María Dueñas. I durant el mes d’octubre, Palau Digital posarà a disposició del públic l’òpera Mariana en sombras de García Demestres, que s’oferirà demà dia 7 de juliol al Petit Palau.
Les millores a la plataforma palaudigital.cat
Els visitants que entrin a Palau Digital trobaran els productes audiovisuals agrupats segons diferents categories.
- Concerts: obres universals i patrimoni musical català de concerts celebrats al Palau de la Música Catalana. Una mostra de les produccions destacades de la programació del Palau i de la família coral de l’Orfeó Català.
- Perspectives Musicals: amb un format audiovisual innovador i realitzades amb una estètica i direcció artística acurades, són càpsules divulgatives dirigides a un públic melòman, però també accessible per a totes aquelles persones interessades en la música i els concerts del Palau.
- Conferències i diàlegs: en aquest espai s’incorporen conferències divulgatives per comprendre i enriquir l’experiència musical. Tot un seguit d’activitats complementàries a la programació del Palau de la Música Catalana.
- Palau 360: en aquesta secció es dona veu als protagonistes del projecte del Palau i dels cors: cantaires, mecenes, artistes, equip humà i col·laboradors.
- Extra: documentals, videoclips i altres continguts que formen part de l’extensa activitat, programació i projectes del Palau de la Música Catalana.
Palau Digital, que compta amb la col·laboració d’Endesa i Agrolimen, suma més de 250.000 visualitzacions des del seu naixement el febrer del 2019. La plataforma ha enregistrat un total de 22 concerts, 16 dels quals s’han emès en directe. A més, dins el web estan a disposició del públic un total de 8 conferències, 15 càpsules de la sèrie Palau 360, 12 entregues de Perspectives Musicals i els 3 concerts del cicle Concerts Familiars al Palau que ja s’han esmentat.