20190304-Matthias-Goerne+leif-ove

El tàndem és considerat el millor intèrpret d’aquestes obres

El dilluns, 4 de març (20 h, Sala de Concerts), es donarà el tret de sortida del Cicle Schubert al Palau de la Música Catalana: una sèrie de tres recitals dedicats al gran mestre romàntic del lied, a càrrec de la veu de Matthias Goerne i el piano de Leif Ove Andsnes, els quals interpretaran tres grans cicles de Franz Schubert: La bella molinera, Viatge d’hivern i El cant del cigne. Tres concerts que formen part de la programació del Barcelona Obertura Spring Festival, elprimer festival de música clàssica programat conjuntament per les principals institucions de la ciutat: el Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música Catalana i L’Auditori –amb la col·laboració d’Ibercamera i el Conservatori del Liceu–, promogut per Barcelona Global i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Matthias Goerne, un dels barítons més versàtils i aclamats internacionalment, juntament amb el cèlebre pianista noruec Leif Ove Andsnes obriran el Cicle Schubert amb La bella molinera (Die schöne Müllerin), la història dels poemes de Wilhelm Müller que narra com un jove moliner s’enamora sense èxit de la filla d’un altre moliner. Una peça que, a través de la veu, fa un viatge emocional de la il·lusió a la desesperació. Aquesta va ser l’única col·lecció que es va escoltar en una schubertíada, una vetllada on s’escoltava la música de Schubert interpretada per ell mateix.

El dimarts 5 de març (20 h) el llegat de Schubert continuarà amb el que és una dels seus cicle més escoltats: Viatge d’hivern (Winterreise, D. 911). També a través dels poemes de Wilhelm Müller i molt lligat a La bella molinera, en aquest cas el compositor austríac presenta un món fred. Classificat com un testament espiritual del compositor, hi recopila les idees, esperances i solituds del músic.

El tàndem Goerne-Ove Andsnes clourà el cicle el dijous 7 de març (20 h) amb El cant del cigne (Schwanengesang), un recull de catorze poemes de Ludwig Rellstab i de Heinrich Heien que es va fer després de la mort de Franz Schubert per reivindicar-ne la figura.

El baríton alemany Matthias Goerne és convidat amb freqüència a festivals i sales de concerts de renom. Ha col·laborat amb els principals directors, orquestres i pianistes del món. També ha aparegut als principals escenaris operístics mundials, incloent-hi la Metropolitan Opera de Nova York, Royal Opera House del Covent Garden de Londres, Teatro Real de Madrid, Opéra National de París i Staatsoper de Viena. Ha protagonitzat un gran nombre d’enregistraments, molts dels quals han rebut premis de prestigi, com ara quatre nominacions als Grammy, un Premi ICMA, un Premi Gramophone, el BBC Music Magazine Vocal Award 2017 i un Diapason d’Or Arte.

El pianista noruec Leif Ove Andsnes ha obtingut fama internacional i toca en concert i recital a les principals sales de concerts d’arreu. També és director fundador del Festival Rosendal de Música de Cambra, que se celebra cada mes d’agost a la costa occidental de Noruega. Andsnes ha rebut la condecoració noruega de Comanador del Reial Orde Noruec de Sant Olaf, així com el prestigiós Premi Peer Gynt, i ha estat distingit amb doctorats honoraris de la Juilliard School of Music de Nova York i el Conservatori de Música de Bergen. També ha estat guardonat com a Instrumentista de la Royal Philharmonic Society i amb el Gilmore Artist Award. Va entrar al Hall of Fame de «Gramophone» l’any 2013.

Dilluns, una hora abans del concert, amb accés gratuït, el Petit Palau acollirà la conferència “El lied de Matthias Goerne”, a càrrec del periodista, assagista i musicòleg Luis Gago.  

Matthias Goerne i Leif Ove Andsnes presenten els tres grans cicles de Schubert al Palau de la Música Catalana