Les músiques del món estrenen els Concerts Familiars al Palau de la Música Catalana
Com a novetat destaca l’estrena de Twinkle Twinkle Baby’s Star, un concert per a nadons a partir de jocs, cançons i dites de tradició anglesa i catalana; i un Taller amb l’artista Antoni Llena
El proper diumenge, 28 d’octubre, a les 12 h, torna al Palau de la Música Catalana el concert-espectacle adreçat a famílies Les músiques del món. Es tracta d’una producció pròpia del Servei Educatiu del Palau de la Música, amb direcció musical de Daniel Morales. La proposta, que gaudeix d’una gran acollida de públic, s’adreça al públic familiar a partir de 6 anys i gaudeix d’una gran acollida entre les famílies. Una oportunitat per viatjar per tot el món i descobrir músiques tradicionals dels cinc continents a través de la veu.
Amb aquest concert de diumenge s’inicia el cicle de Concerts Familiars al Palau. Un projecte que integraconcerts, tallers i visites guiades per compartir en família i on la música interacciona amb altres formes d'expressió artística, com la dansa, el teatre, la poesia o les arts plàstiques. Totes les propostes han estat ideades i creades des de la pròpia institució i tenen com a objectiu potenciar la curiositat, la sensibilitat, la imaginació, la creativitat i, sobretot, l'estimació per la música.
Concerts Familiars al Palau estrena Twinkle twinkle baby’s star, un concert en anglès i català per a nadons que és una oportunitat per conèixer i descobrir cançons, jocs i dites de tradició anglesa i alhora gaudir del repertori tradicional català des d’una visió musical moderna. Els arranjaments musicals són a càrrec de Marc Timón i la direcció escènica i coreogràfica és de CobosMika Company.
Les sessions es dividiran per edats (16.03.19 i 17.03.19): de 0 fins als 15 mesos i de 15 mesos fins a 3 anys.
Una altra de les novetats d’enguany serà el Taller amb Antoni Llena, artista plàstic convidat de la temporada. Serà un taller creatiu conduït per l’escultor (17.02.19) i s’adreça al públic familiar a partir de 4 anys.
El cicle també compta amb espectacles d’èxit d’altres anys, com Bim Bom, nadons al Palau (una experiència única perquè pares i nadons comparteixin les primeres emocions musicals), Abans de néixer al Palau (per a embarassades i adults acompanyants), Zig Zag, passets al Palau (intercanvi d’emocions a través del joc musical), Cobla 2.0 (oportunitat per redescobrir la Cobla amb els polifacètics i intrèpids músics de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona), En Jan Titella (emocions a través d’una aventura musical), Flamenkat (un concert-espectacle de gran contrast visual i sonor que pretén trencar estereotips i traspassar fronteres racionals, sentimentals, culturals o històriques), Trencadís de cançons (contrastos musicals entre modernitat i tradició), Kantikipugui al Palau amb el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, l’exitós Big Bang Beethoven (una oportunitat per descobrir la música del compositor alemany, sota la direcció musical del multiinstrumentista i compositor Eduard Iniesta) i l’estrena de la temporada passada Colors i més colors, a partir dels mons de Domènech i Montaner.
Tots aquests concerts també formen part del cicle Escoles al Palau, on cada any hi participen més de 50.000 infants/joves provinents de tot el país. Els cicles Concerts familiars al Palau i Les Escoles del Palau formen part del Projecte Educatiu del Palau de la Música Catalana, que recupera els valors fundacionals del Palau i l’Orfeó Català, com són la catalanitat i la contemporaneïtat, amb l’objectiu de fomentar la participació del públic, la relació entre diferents generacions, la interacció amb altres disciplines i amb les programacions de la casa, així com la potenciació del patrimoni artístic.