La ‘Segona’ de Mahler

La ‘Segona’ de Mahler
Orquesta Sinfónica Simón Bolívar & Franz Schubert Filharmonia
Fitxa artística
Katja Maderer, soprano
Martina Baroni, mezzosoprano
Orquesta Sinfónica Simón Bolívar
Coro Nacional de Colòmbia
Franz Schubert Filharmonia
Tomàs Grau, director
Programa
Simfonia núm. 2, “Resurrecció”
Detalls
Unió de talents
Gràcies a la relació institucional entre la Franz Schubert Filharmonia i l’Orquestra Simón Bolívar, aquestes dues formacions es presenten sota la batuta del nostre director musical i artístic, Tomàs Grau, per interpretar plegats la Simfonia núm. 2 de Mahler, una obra que celebra l’esperança i la resurrecció.
Acompanyades per l’impressionant Coro Nacional de Colombia i les veus de Katja Maderer y Martina Baroni, aquest esdeveniment celebrarà el 20è aniversari de la fundació de la Franz Schubert Filharmonia.
Un món simfònic
Quan Mahler escrivia simfonies no en tenia prou amb 70 o 80 músics: si en podia tenir 120, millor. I pel que fa a la durada, no s’hi posava si no era per escriure, com a mínim, una hora de música. Amb aquesta visió grandiosa va compondre nou simfonies, nou “mons que ho abracen tot”, com deia ell mateix. En la Simfonia núm. 2 va recollir el testimoni de Beethoven i Mendelssohn que també havien inclòs una gran massa coral dintre del discurs simfònic i va bastir una obra impressionant, enorme, colpidora. Mahler va reflexionar musicalment al voltant del poema Resurrecció de Klopstock i va escriure una música intensa i dramàtica que ha convertit aquesta obra en una de les preferides pel públic d’arreu. Fins i tot la mitomania que envolta l’obra va fer que algú pagués 5 milions d’euros pel manuscrit original en una subhasta, convertint-la així en la partitura més cara de la història.