Palau Vincles Fest

El proper dimecres, 5 de juny (Sala de Concerts, 11.30 h), un total de 832 infants i joves actuaran a l’escenari modernista en el tradicional concert de final de curs de Palau Vincles, el projecte d’intervenció sociomusical a través del cant coral del Palau de la Música Catalana. L’eix temàtic triat per a aquest any i sobre el què han estat treballant a les diferents sessions és “Els sons de la natura”, un concepte amb el què Palau Vincles ha volgut sumar-se al nou eix estratègic del Palau, la sostenibilitat.

El programa del concert inclou 12 cançons, entre les quals hi ha les tres que van ser premiades al III Concurs de Composició de Palau Vincles Fest d’enguany que es va centrar en el mateix eix temàtic: Els sons de la natura de Jon Uribarri Ugarte, Balla amb la natura de Guillem Lloret Macià i Sé d’un bosc de Miquel Garcia Gom.

Al concert hi participaran 600 infants i joves provinents de 10 centres de Palau Vincles, als quals se sumaran joves de 4 centres convidats: l’Escola Puig-Agut i l’INS Antoni Pous, de Manlleu; l’Escola Joan Roig, de Tarragona, l’Escola Salesians de Rocafort i Xamfrà, de Barcelona. Destacar que entre els participants hi haurà també un grup de 22 joves del programa Un toc de Salt, de Palau Vincles, que estrenaran la cançó Mon amie, que han compost durant aquest curs.

Es tracta d’un fi de curs al qual estan convidades les famílies dels cantaires per gaudir de la música i que representa una mostra de les oportunitats que el cant coral ofereix com a eina de transformació social.

En aquesta ocasió, el concert inclourà la participació del Cor Respira Bellvitge, una iniciativa innovadora sorgida arran d'un projecte de recerca d'Arts en Salut de l’Institut Català de la Salut (ICS) que du a terme conjuntament amb l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) i el Palau de la Música Catalana. El Cor Respira Bellvitge està format per una desena de pacients de l’Hospital amb diferents patologies respiratòries cròniques que han participat en un programa pilot de recerca per avaluar els efectes del cant coral en la millora dels símptomes de les seves patologies així com de la seva qualitat de vida. Aquest programa s’ha dissenyat fent servir el model d’impacte de millora de competències personals, socials i emocionals de Palau Vincles.

Sobre Palau Vincles

Palau Vincles és el projecte d’intervenció sociomusical a través del cant coral impulsat per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana. Nascut l’any 2011, té com a eix el cant coral, però també tracta d’altres disciplines artístiques. S’adreça a infants i joves que resideixen en zones d’alta complexitat socioeconòmica. Es tracta d’una iniciativa socioeducativa que, a partir de la pràctica coral, té com a objectiu fomentar la inclusió social i la millora del benestar emocional dels participants. Apropa la música a aquest col·lectiu aprofitant les eines que aquesta ofereix per al creixement personal, tot incidint favorablement en l’educació en valors socials i culturals i en el desenvolupament de les capacitats psicosocials i pedagògiques; tot amb la voluntat d’oferir noves oportunitats. La igualtat, la vitalitat, la il·lusió, l’esperança, les oportunitats, el compromís, la solidaritat i el respecte per la diferència són valors vinculats a Palau Vincles.

 

(fotografia ©Elena Marco)

La natura serà el tema central de Palau Vincles Fest, el concert de fi de curs dels cors del projecte social del Palau, on s’estrenaran les cançons guanyadores del concurs de composició coral