La Banda Municipal de Barcelona, dirigida per Salvador Brotons, interpreta música catalana i El amor brujo de Falla al cicle Tardes al Palau
El proper dilluns, 25 de gener, la Banda Municipal de Barcelona proposarà, en el cicle Tardes al Palau (Sala de Concerts, 19 h), un programa amb obres instrumentades per a banda d’autors catalans –Borgunyó, Serra, Granados i Morera– que evoquen imatges i ambients de la cultura popular. La formació, dirigida pel seu titular, Salvador Brotons, per cloure la vetllada commemorarà el centenari de l’estrena de la versió per orquestra simfònica de l’obra mestra de Manuel de Falla, El amor brujo, amb la versió instrumentada de Joan Lamote de Grignon.
El concert presenta obres inspirades en les festes populars, com L’aplec d’Agustí Borgunyó (original per a orquestra simfònica instrumentada per Joan Lluís Moraleda) i La fira de Joaquim Serra (per a dues cobles i instrumentada per Jordi León). I d’altres d’origen popular inspirades en el folklore, com dues danses d’Enric Granados: “Andaluza” i “Rondalla aragonesa”, de les seves Danzas españolas, ambdues originals per a piano i transportades per a banda per Louis Martinus i Joan Lamote de Grignon. Així mateix, s’interpretarà “Escena i dansa del foc” de l’òpera Tassarba d’Enric Morera (instrumentada per Joan Lamote de Grignon), una mostra del wagnerisme d’aquella època en la música catalana.
La Banda Municipal de Barcelona, que enguany celebra el seu 130è aniversari, és una de les agrupacions musicals més antigues de la ciutat. Creada el 1886 per l’Ajuntament de Barcelona, des del 2007 és resident a L’Auditori, on ofereix una temporada estable de concerts. Desenvolupa projectes amb la col·laboració d’artistes i formacions d’àmbit nacional i internacional. Des del 2008 Salvador Brotons és el seu director titular.
El cicle Tardes al Palau és una de les propostes de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, adreçada a un públic molt variat. Aquesta temporada programa vuit concerts, tot un passeig per la rica pluralitat del panorama musical del nostre país, amb música per a cobla, simfònica, banda, jazz, gòspel, havaneres i cançó. El cicle continuarà amb La Locomotora Negra (1 de febrer), que interpretarà el millor swing al Palau, mentre que el cor The Gospel Viu Choir (29 de febrer) presentarà l’espectacle Oh my God! La música per a cobla tornarà amb La Principal de la Bisbal (14 de març), que oferirà tresors ocults del Centre de Documentació de l’Orfeó Català (CEDOC); mentre que el grup Peix Fregit (18 d’abril) protagonitzarà una sessió dedicada a les havaneres més arrelades. El cicle, el clourà el pianista Albert Guinovart amb el BCN Brass Ensemble (9 de maig), amb el programa titulat “La ciutat que parla (homenatge a Barcelona)”.