L’Orquestra i Cor de Joves Intèrprets dels Països Catalans tornen al Palau de la Música el proper dilluns per celebrar el desè aniversari
En el concert s’interpretarà Catalunya 1714, obra de Salvador Brotons
El proper dilluns, 8 de setembre, a les 21 h, l’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans (OJIPC) torna a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana per celebrar el seu desè aniversari amb un programa titulat “1714-1914-2014. Música i país”. L’Orquestra estarà acompanyada pel Cor Jove dels Països Catalans i dirigida pel seu titular, Salvador Brotons. Aquest és el tercer concert de la gira d’aniversari que va portar el mes d’agost les joves formacions a actuar a Prada de Conflent i Lleida.
Durant el concert, que s’inclou en els actes del Tricentenari, s’interpretaran obres de compositors dels territoris de parla catalana, com Pere Miquel Marquès, Jaume Mas Porcel, Ricard Lamote de Grignon, Enric Morera i Salvador Brotons, de qui s’escoltarà l’obra per a cor i orquestra Catalunya 1714, estrenada el mes de juliol passat. Per a la interpretació del Nocturn per a piano i orquestra de Mas Porcel, l’orquestra comptarà amb la col·laboració del pianista Miquel Estelrich. A més a més, el Cor, sota la direcció del seu titular, Esteve Nabona, interpretarà dues obres a cappella: La Balanguera d’Amadeu Vives, que és l’himne de Mallorca, i l’Ave Maria de l’algueresa Isabella Montanari.
És un plaer per al Palau de la Música Catalana col·laborar per tercera vegada en un concert de l’OJIPC després de les actuacions de la formació l’any 2011 al Petit Palau i ara fa cinc anys a la Sala de Concerts amb motiu del seu cinquè aniversari. Una celebració per a la qual el Cor Jove de l’Orfeó Català va acompanyar l’orquestra i que va inspirar el naixement del Cor Jove dels Països Catalans.
Sobre l’OJICP i el Cor Jove dels Països Catalans
L’OJIPC i el Cor Jove dels Països Catalans són iniciatives impulsades pel Forum Musicae i la Universitat Catalana d’Estiu. Nodrides amb joves entre 18 i 26 anys dels diversos territoris de parla Catalana (l’Alguer, Andorra, Catalunya, la Catalunya Nord, la Franja de Ponent, les Illes Balears i el País Valencià), les formacions tenen la música i la llengua com a vincle d’unió. El seu objectiu és donar a conèixer al món el patrimoni cultural del territori a través de la recuperació d’obres dels compositors del territori, i dedicant sempre una part del programa a interpretar-ne l’estrena o, si s’escau, la reestrena.