L’Auditori, el Palau de la Música i el Liceu s’uneixen amb el Festival de Música Antiga de Barcelona 2013
Els tres principals equipaments musicals de Barcelona, L'Auditori, el Palau de la Música Catalana i el Gran Teatre del Liceu s'uneixen per oferir la XXXV edició del Festival de Música Antiga de Barcelona. El festival comença el proper 15 de febrer amb el violagambista Jordi Savall al Gran Teatre del Liceu i s'allargarà fins a principis de juliol.
El Festival de Música Antiga és un dels festivals d'aquest gènere més antics i reconeguts de tot Europa, que després de ser impulsat per diverses entitats al llarg de la seva història, s'ha dotat d'un fort caràcter, presència i projecció internacional. Enguany, la proposta es reformula i guanya potència i reconeixement de la mà de les 3 institucions musicals de la ciutat, oferint 34 concerts distribuïts entre L'Auditori, el Palau de la Música Catalana, el Liceu i altres espais històrics de la ciutat com les Reials Drassanes, l'església de Sant Felip Neri o l'església de Santa Anna.
L'Auditori acull 8 concerts entre els quals destaquen especialment el concert de Sir John Eliot Gardiner & The Monteverdi Choir and English Baroque Soloists que tocaran la Missa en si menor de Bach (26 de març a la sala 1 Pau Casals), el violinista Daniel Sepec amb les sonates del Rosari de Biber (21 de març a l'Església de Sant Felip Neri), Viktoria Mullova que interpretarà les Sonats per a violí i piano de Beethoven amb el pianista Paolo Giacometti (19 de març a la Sala 2 Oriol Martorell) i el concert de Jordi Savall i els finalistes de l'acadèmia vocal de recerca i interpretació (27 juny a la Sala 1 Pau Casals).
El Palau de la Música Catalana programa un total de nou concerts, un d'ells amb dues sessions. Sis se celebren al Palau i tres, programats específicament pel Festival de Música Antiga, a l'església de Santa Anna. L'obra per a teclat sol de J. S. Bach a càrrec del clavicembalista Benjamin Alard, un dels projectes de llarg recorregut del Palau (9 i 10 d'abril); el RIAS Kammerchor, una de les millors formacions corals del món (11 de març de 2013); la integral de les Suites de Bach que en una sola vetllada oferirà Jean-Guihen Queyras (3 de maig); el contratenor Xavier Sabata amb els Händel's Bad Boys (28 de maig) o la versió de L'holandès errant a càrrec de Marc Minkowski i els seus Musiciens du Louvre (3 de juny), seran alguns dels grans noms del cicle.
El Liceu hi participa amb el concert de Jordi Savall el dia 15 de febrer, el concert Joyce DiDonato el dia 6 de març i l'òpera Lucio Silla els dies 21, 22, 26 i 28 de juny i 1, 2, 4, 5, 6 i 7 de juliol.
Aquesta 35à edició del Festival de Música Antiga de Barcelona incorpora la programació "A TOCAR" amb concerts i activitats organitzades per L'Auditori, el Museu de la Música i l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) que tindran lloc entre els mesos de febrer i maig.
Sobre el Festival de Música Antiga de Barcelona
El Festival de Musica Antiga de Barcelona va néixer l'any 1977, organitzat i promogut per la Fundació 'la Caixa', amb l'objectiu de situar Barcelona en el context de la interpretació de repertoris amb criteris i instruments històrics, propiciar l'emergència d'intèrprets i dur a terme una tasca de normalització d'aquest repertori a les sales de concerts de tot el país. El Festival de Música Antiga, un dels més antics de l'Estat Espanyol, gaudeix de reconeixement internacional, ha comptat des dels seus inicis amb artistes de renom i ha contribuït a la promoció d'un gran nombre de formacions i intèrprets catalans i espanyols que avui són reconeguts a nivell internacional. L'Auditori n'assumeix la programació i la producció a partir de l'any 2006 i ha comptat amb el suport de l'Obra Social de la Fundació 'la Caixa' fins a l'any 2011.