L’artista plàstic Antoni Llena dirigeix un taller artístic adreçat a famílies al Palau de la Música Catalana
L’artista plàstic, escultor i gravador Antoni Llena (Barcelona, 1942), enguany artista convidat de la temporada 2018-19 del Palau de la Música Catalana, dirigirà el proper 24 de febrer (10.30 i 12.00 h) El Palau en un traç, un taller creatiu per a famílies (recomanat per a infants a partir de 4 anys). Aquest taller del cicle Concerts Familiars al Palau proposa la passejada dels assistents, acompanyats de l’artista, pel Palau per conèixer de prop les textures de l’edifici (ceràmica, vidre, fusta o ferro). L’activitat acabarà amb tots els participants dibuixant al mateix escenari de la Sala de Concerts la seva impressió del Palau. Les figures, elements, formes, colors i motius que més els hagin captivat.
Amb aquest taller Antoni Llena convida els participants a imaginar un nou Palau, amb una nova mirada on tot s’hi val: un traç, un grattage, un croquis, un calc, una forma, un retrat o un magma de colors.
Considerat un dels artistes contemporanis catalans més rellevants, aquest taller permet descobrir el posicionament, la tècnica i el coneixement d’Antoni Llena respecte de l’art. El Palau en un traç, com a activitat familiar que és, també constitueix una oportunitat per als adults de recuperar la visió de l’infant, veritable objectiu de l’art.
Antoni Llena el 13 de febrer passat va inaugurar l’exposició titulada “Senyals de fum des d’un subsol”. Una mostra que es podrà veure fins al 19 de març al Palau de la Música Catalana. Consta d’una sèrie dels dibuixos de lacol·lecció SOS: senyals de fum des d'un subsol del setembre del 2009 i es pot visitar en un dels balcons del Foyer de manera gratuïta (de 10 a 23 h). La resta de l’exposició està situada a la Sala Lluís Millet i presenta un centenar de dibuixos inèdits de Llena corresponents a la col·lecció SOS: senyals de fum des d'un subsol de l’octubre del 2017, així com una escultura-vitrina de la sèrie Velletque videre (any 2000). Aquest espai es pot visitar gratuïtament amb l’entrada del concert o de la visita guiada.
L’obra de Llena forma part de col·leccions públiques i privades, com la Fundació Antoni Tàpies, Fundació “la Caixa”, Fundació Privada Vila Casas i Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), a la Ciutat Comtal; Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, a Madrid; Patio Herreriano, Museo de Arte Contemporáneo Español, a Valladolid, i The Museum of Modern Art (MoMA) a Nova York, entre d’altres.