Joyce DiDonato torna al Palau de la Música Catalana el proper dimarts amb ‘Eden’, un treball que reivindica el retrobament de l’ésser humà amb la natura i el respecte per l’entorn
El proper dimarts 6 de juny (Sala de Concerts, 20 h), la mezzosoprano nord-americana Joyce DiDonato, una de les cantants més estimades del públic barceloní, presentarà al Palau de la Música Catalana el seu l’àlbum Eden (2022), un projecte molt personal inspirat en el renaixement exuberant de la naturalesa arran de la inactivitat i la no-intervenció de l’home durant els primers mesos de confinament per la pandèmia. Un parèntesi per a la natura que proposa un viatge des del Barroc fins a composicions contemporànies, amb la contemplació extàtica de la naturalesa, la sostenibilitat i l’ecologisme com a fil conductor. La cantant, guanyadora de diversos premis Grammy i del Premi Olivier 2018 per la seva excel·lència en òpera, estarà acompanyada per la formació Il Pomo d’Oro, tot un referent en el repertori barroc dirigida per Maxim Emelyanychev. Di Donato ha presentat Eden per diverses ciutats en què ha comptat amb la col·laboració de cors locals. Al Palau comptarà amb el Cor Mitjans de l’Orfeó Català (Glòria Fernàndez, directora), el Cor Infantil de Palau Vincles (Mariona Fernàndez, directora) i el Cor Juvenil de Palau Vincles (Glòria Fernàndez, directora), amb els quals ha realitzat un taller per preparar Seeds of hope, cançó composta pels nens del Canterbury Choir de la Bishop Ramsey CE School de Londres, amb Mike Roberts, que s’interpretarà en finalitzar el concert.
Eden en concert comptarà amb una posada en escena a càrrec Marie Lambert-Le Bihan, un disseny de llums John Torres i la intervenció de l’actor Manuel Palazzo. En un ambient que reivindicarà el retrobament de l’ésser humà amb la natura i el respecte per l’entorn, el públic assistent trobarà llavors a les butaques com a símbol d’esperança.
El programa, “d’un eclecticisme absolut”, inclourà obres que “recorren llenguatges dissímils i formats i procedències diverses en una juxtaposició d’estètiques amb un punt de trobada en comú, la contemplació i la defensa de la natura més enllà de l’ideari propi del Romanticisme”, segons el què explica el periodista, historiador i crític musical Pablo Meléndez-Haddad al programa de mà del concert. DiDonato interpretarà obres de “creadors renaixentistes avui poc divulgats”, com Giovanni Valentini o Biagio Marini, “fins a la contemporaneïtat que representa la compositora Rachel Portman”, visitant “llocs gens comuns de la història de la música saltant des de l’oratori i l’òpera, amb àries de Cavalli, Gluck o Händel, a la cançó, d’autors com Copland, Mahler o Wagner, tot mostrant la flexibilitat camaleònica del seu poderós instrument vocal”.
Nascuda a Kansas (EUA) i fincada a Barcelona, Joyce DiDonato encisa el públic d’arreu del món i ha estat proclamada com “potser la cantant més potent de la seva generació” («New Yorker») i amb una veu “ni més ni menys que d’or de vint-i-quatre quirats” («Times»), valoracions que la situen al màxim nivell com a intèrpret i defensora aferrissada de les arts, i en òperes de Händel i Mozart, juntament amb la seva àmplia i aclamada discografia i els rols de bel canto de Rossini i Donizetti.