Herois i antiherois, una aproximació humanista
Herois i antiherois, una aproximació humanista
Bill Armstrong
Detalls
Aquesta exposició presenta una selecció de les obres que il·lustren la temàtica de la Temporada 2024-25 del Palau de la Música Catalana, l’heroisme en la música, i ho fa amb unes imatges molt suggeridores.
A l’exposició trobem imatges de diverses sèries fotogràfiques d’Armstrong. Les pertanyents a Renaissance, Falling through history o Figures incorporen com a tema central la figura humana inspirada en l’art clàssic i grec, i es distingeixen per l’ús del color i el difuminat. Els dissenys originals capturen la figura humana en una acció concreta, ja sigui a partir d’escenes bíbliques, mitològiques o històriques. L’objectiu final de Bill Armstrong, que coincideix amb el tema de la temporada, és el de representar la humanitat predominant darrere del concepte arquetípic d’heroi o antiheroi, tot actualitzant i aproximant a la realitat actual un concepte que històricament ha atribuït a aquestes figures característiques sobrenaturals. Els herois i antiherois dels nostres dies estan entre nosaltres, i nosaltres mateixos podem identificar-nos com a tals en algun moment de la nostra vida. En definitiva, herois o antiherois, però sempre humans.
Bill Armstrong va néixer a Concord (Massachusetts, EUA) el 1952 i està establert a Nova York. Es llicencià magna cum laude en història de l’art per la Universitat de Boston i la seva àmplia trajectòria artística inclou obres a les col·leccions del Philadelphia Museum of Art, Brooklyn Museum, Houston Museum of Fine Arts, Santa Barbara Museum of Art i Getty Center, als Estats Units, i també a diversos països europeus, com ara a la Victoria & Albert Museum de Londres i Bibliothèque Nationale de França.
Els Museus Vaticans acullen el mural de nou fotografies que porten com a títol Sistine Chapel gestures i recullen algunes de les figures més icòniques del monumental fresc que Miquel Àngel va pintar a la Capella Sixtina.