• GIOrquestra & Marc Timón
    —Clàssics del cinema

    Tardes al Palau

    Dilluns, 21 de desembre de 2020 – 19 h

    Petit Palau

  • Amb la col·laboració de:

    • image/svg+xml
    • image/svg+xml
    • image/svg+xml
    • Logo nou Inaem

    Membre de:

    • image/svg+xml
  • Programa

    GIOrquestra
    Marc Timón, director


    BLOC I
    Justin Hurwitz (1985): La La Land
    John Williams (1932): Harry Potter
    John Williams: E.T.
    John Barry (1933-2011): James Bond
    John Williams: Indiana Jones

    BLOC II
    Henry Mancini (1924-1994): "Moon river" d’Esmorzar amb diamants
    Michael Nyman (1944): El piano
    James Horner (1953-2015): Titanic

    BLOC III
    John Barry: Memòries d’Àfrica
    Alex North (1910-1991): Ghost
    Max Steiner (1888-1971): Allò que el vent s’endugué
    Bernard Herrmann (1911-1975): Psicosi

    BLOC IV
    Ennio Morricone (1928-2020): El bo, el lleig i el dolent
    Nino Rota (1911-1979): El padrí
    Max Steiner: Casablanca
    Ryūichi Sakamoto (1952): L’últim emperador

    BLOC V
    Howard Shore (1946): El senyor dels anells
    Hans Zimmer (1957) & Klaus Badelt (1967): Pirates del Carib
    Hans Zimmer: Gladiator

    BLOC VI
    Nicola Piovani (1946): La vida és bella
    John Williams: La llista de Schindler
    John Williams: Star Wars

    Durada aproximada del concert: 90 minuts sense pausa

    #popular

  • Comentari

    Com sonaria el gran simfonisme de les bandes sonores més famoses de la història passat pel sedàs de la música de cambra? On es troba la frontera entre les etiquetes de la música cinematogràfica i de la música clàssica? Com sonen les cèlebres melodies que han marcat moments inoblidables de la nostra vida dutes del so grandiós orquestral al so íntim i personal de deu solistes? Aquest concert representa un viatge a través de la història del cinema, des de la nostàlgia dels clàssics en blanc i negre fins a l’èpica de la ciència-ficció més actual, amb una narració entre blocs musicals que ens desvelarà anècdotes i interioritats del món de Hollywood, guiats pel director i arranjador de l’espectacle, Marc Timón, resident a Los Angeles.

  • Biografies

    GIOrquestra

    GIOrquestra ©Dugudun

    ©Dugudun

    Fidel al seu lema: “Música en majúscules”, la GIO és una orquestra simfònica versàtil que ofereix música de qualitat oberta a tots els estils i que compta amb la col·laboració de prestigiosos solistes i directors nacionals i internacionals en els seus concerts. La seva presentació oficial va tenir lloc el 2012 a l’Auditori de Girona acompanyada de Nina, Albert Guinovart, Gemma Coma-Alabert i Jordi Molina. Un èxit de públic, de crítica i mediàtic que ha acompanyat tots els concerts simfònics de producció pròpia, en què ha col·laborat amb solistes del prestigi de Sílvia Pérez Cruz, Valentina Lisitsa, Miloš Karadaglić, Nemanja Radulović, Pumeza Matshikiza, Daniel Müller-Schott, Lluís Claret, Alba Ventura o Mireia Farrés, entre d’altres.

    A part de les seves actuacions a Girona, la GIO participa habitualment als principals festivals i auditoris del país, tot destacant les cloendes del Festival de Cap Roig amb Andrea Bocelli i Ainhoa Arteta, l’actuació a les dues primeres edicions del Festival Jardins de Pedralbes al costat de Josep Carreras i Buika, l’espectacle de música electrònica Maestro al Teatro Real, al Liceu i al Festival de Peralada, la participació als festivals de música de la Cerdanya, Grec, Portalbau i Santa Florentina o les actuacions a l’Auditori de Barcelona i al Palau de la Música Catalana.

    A més de l’activitat concertística, la GIO ha diversificat els seus serveis realitzant gravacions per a projectes audiovisuals i actuant en actes promocionals a Catalunya i a l’estranger per al Patronat de Turisme Costa Brava Girona. En el vessant social desenvolupa una intensa activitat pedagògica i ha engegat un projecte solidari contra el càncer amb el llançament d’un DVD enregistrat en directe al concert del cinquè aniversari.

    Maria Florea, concertino
    Cèlia Johé, violí
    Joan Fèlix, viola
    Edgar Casellas, violoncel
    Cristina Membrive, contrabaix
    Sévérine Rospocher, flauta
    Xavi Castillo, clarinet
    Marc Garcia, trompa
    Fran Sánchez, percussió
    Marta Puig, piano

    www.giorquestra.cat

  • Marc Timón, director

    Marc Timón

    (c) de DavidRuano i IvanTorrent

    Nascut a Castelló d’Empúries (1980), és considerat un dels compositors més brillants, actius i premiats de la seva generació. Compositor, director d’orquestra i intèrpret de piano i tible, és un músic eclèctic que combina la composició de música per a cinema i televisió, musicals i documentals amb l’obra simfònica, de cambra i coral per a concert, la música pop i la cobla. 

    Des del 2015 està instal·lat a Los Angeles component per a projectes americans, europeus i asiàtics. Al món del cinema s’ha d’esmentar la seva tasca de creació per a la sèrie de Marvel Agent Carter als Sonic Fuel Studios, emesa per l’ABC i enregistrada per Warner Brothers. També hi destaquen pel·lícules: El árbol sin sombra (millor banda sonora espanyola l’any 2014 als Premis MundoBSO), The little wizard (Premi Jerry Goldsmith 2014),The bestowal (recentment estrenada a Los Angeles) o Hathor (Crystal Pine Award), les sèries In absentia i Arkhana, els documentals The blind monkey (per a National Geographic) i San Mao (produït per Edmon Roch i Ikiru Films) i bandes sonores èpiques per a gran orquestra simfònica i cor, com Coliseum o Witches. Diverses han estat editades pel segell discogràfic MovieScore Media, un dels més rellevants del món en aquest gènere.

    En l’àmbit de la música de concert, destaca la seva designació com a compositor convidat del Palau de la Música la temporada 2020-21. La seva obra s’ha interpretat a França, Alemanya, Finlàndia, Cuba, Portugal, Espanya, Bulgària, Ucraïna, els Estats Units i Anglaterra, amb orquestres tan emblemàtiques com la City of Birmingham, Orquestra de la Ràdio Nacional de Bulgària o la Lviv Symphony Orchestra d’Ucraïna, i també als festivals Grec, Festival de Peralada, Festival de Cap-Roig o Festival Fuego del Caribe.

    Com a director, ha dirigit diverses estrenes i espectacles simfònics al Teatro Real de Madrid, Gran Teatre del Liceu, L’Auditori i al mateix Palau de la Música Catalana.

    Són rellevants obres com Les trompetes de la mort (per a cor i orquestra) –que s’estrenarà el proper 6 de febrer de 2021 al Palau de la Música Catalana–, Poema èpic de Nadal (per a cinc cors, piano a sis mans i orgue a quatre mans), l’obra de cambra Homenatge a ‘La competència’ de RAC1 o el disc de piano minimalista Pianitation, així com diversos ballets simfònics, la composició i direcció musical de l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya 2018 i espectacles com Twinkle Twinkle Baby’s Star, de música per a nadons.

    Pel que fa a la seva producció en matèria de música moderna i electrònica, cal remarcar Maestro, un espectacle de gran format que combina orquestra simfònica, discjòquei, música electrònica i projeccions en 3D. També en aquest camp, Timón ha co-compost la música de la cerimònia inaugural de la Copa Davis 2019, en un espectacle de música clàssica i electrònica en directe que combina el mapping i la dansa.

    En el terreny de la música pop, aquest any hi debutarà com a cantant amb el disc Lost stones, un projecte personal del qual també és el compositor i productor. També ha orquestrat i versionat temes de diversos artistes: Ramon Mirabet, Txarango, Lluís Llach o Judit Neddermann, i és el creador musical de l’espectacle El Pop d’una nit d’estiu.

    En música per a cobla, ha estat tible solista de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona durant gairebé una dècada, i ha compartit escenari amb Niño Josele, Roger Mas o Pascal Comelade, i també és membre fundador de The New Catalan Ensemble.

    Ha rebut més d’una cinquantena de premis nacionals i internacionals, entre els quals destaquen el Premi Internacional Jerry Goldsmith –que ha guanyat en sis ocasions–, MundoBSO Award, Reel Music Award 2018 i les nominacions als Crystal Pine (Croàcia), Indie Series Awards (Estats Units), Goldspirit i Scoremagacine Awards. 

    Abans d’esdevenir llicenciat en composició per l’ESMUC, la seva passió per l’art, la literatura i el cinema el portaren a llicenciar-se en periodisme per la UAB i sempre ha combinat la composició musical amb la tasca com a escriptor, amb obres com la novel·la La sardanista psicòpata, The silent noise, DesCatalunya, España va bien?!, la Suite de poesia eròtica i I-Judge i God save Tinder, dues comèdies teatrals estrenades al Festival Internacional Brisk de Los Angeles. 

    Com a periodista, ha col·laborat amb TV3, Catalunya Ràdio, «Revista Musical Catalana» i «Sonograma Magazine».

  • Palau Piano
  • També et pot interessar...

    Concert d'Any Nou
    —Orquestra Simfònica del Vallès

    Orquestra Simfònica del Vallès
    Andrés Saladodirector

    Obres de Verdi, Dvorák, von Suppé, Johann Strauss pare, Johann Strauss fill i Josef Strauss

    Divendres, 01.01.21 – 20:30 h
    Dissabte, 02.01.21 – 19:30 h
    Sala de Concerts
    Simfònics al Palau

    Preus: de 28 a 48 €

Índex