Els cors de Palau Vincles, el projecte sociomusical del Palau de la Música Catalana, participaran al concert 'Música para crecer' el 29 d’abril a l’Auditorio Nacional de Música de Madrid
Un total de 230 infants i joves d’arreu de l’Estat pujaran a l’escenari amb l’objectiu de reivindicar la música com a eina de transformació social
Una seixantena d’infants i joves dels cors Infantil i Juvenil de Palau Vincles, el projecte sociomusical del Palau de la Música Catalana, viatjaran a Madrid per participar el dilluns 29 d’abril al concert Música para crecer que tindrà lloc a l’Auditorio Nacional de Música de Madrid a les 18 h. Es tracta de la tercera edició d’aquesta iniciativa, liderada per Red Música Social (RMS), una plataforma que agrupa entitats sociomusicals d’arreu de l’Estat espanyol, i que portarà a l’escenari fins a 230 cantaires i músics provinents de Barcelona, Bilbao, Madrid, Saragossa i Vitòria. Una oportunitat perquè infants que no s’havien vist mai abans treballin plegats en la creació d’un projecte comú, una expressió de la cultura de la pau, la concòrdia i l’escolta, valors dels quals vol ser expressió aquesta iniciativa. L’objectiu del concert és donar visibilitat al poder de la música com a eina necessària per aconseguir la reducció de les desigualtats socials, en un món on tots tinguin l’oportunitat de progressar i fer desenvolupar plenament el seu potencial.
El programa del concert recorrerà diversos estils i compositors, ja que passarà per peces sud-africanes, altres de caire popular signades pels compositors Manuel Artés i Adrià Aguilera, algunes clàssiques compostes per Bizet o Sibelius i alguna més contemporània, com Halleluja de Leonard Cohen. S’hi podrà accedir només per invitació i de manera gratuïta, per tal de garantir l’accés a totes les persones que ho desitgin.
Sobre Red Música Social
Red Música Social és un grup d'entitats sociomusicals que integra i articula el moviment de transformació social a través de la música a l’Estat espanyol. La plataforma va ser creada el 2019 amb el suport de l'Alt Comissionat contra la Pobresa Infantil, vinculat a la Presidència del Govern, i actualment té el suport del Ministeri de Infància i Adolescència. Integren aquest moviment un total de vuit entitats: Acción por la Música, Etorkizuna Musikatan, Músicos Solidarios Sin Fronteras, Orquesta Escuela Zaragoza, Palau Vincles (Palau de la Música Catalana), Plataforma REDOMI, Voces para la Conciencia y el Desarrollo i Xamfrà.
Sobre Palau Vincles
Palau Vincles és el projecte d’intervenció sociomusical a través del cant coral impulsat per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana. Nascut l’any 2011, el projecte té com a eix el cant coral, però també incorpora altres disciplines artístiques. S’adreça a infants i joves que resideixen en zones d’alta complexitat socioeconòmica. Es tracta d’una iniciativa socioeducativa que, a partir de la pràctica coral, té com a objectiu fomentar la inclusió social i la millora del benestar emocional dels participants. Apropa la música a aquest col·lectiu aprofitant les eines que aquesta ofereix per al creixement personal, tot incidint favorablement en l’educació en valors socials i culturals i en el desenvolupament de les capacitats psicosocials i pedagògiques; tot amb la voluntat d’oferir noves oportunitats. La igualtat, la vitalitat, la il·lusió, l’esperança, les oportunitats, el compromís, la solidaritat i el respecte per la diferència són valors vinculats a Palau Vincles.
Podeu visualitzar aquí el concert Música para crecer que va tenir lloc al Palau de la Música Catalana el 19 de març de 2023.