El projecte dels cors
Vocació per compartir el cant coral
Pablo Larraz, director de l'Orfeó Català i del Cor Jove i director artístic de l'Escola Coral
La voluntat del treball conjunt és una resposta natural al fet que compartim el mateix projecte com a família coral: ser referents al món coral de casa nostra i guanyar visibilitat a nivell internacional vetllant per la difusió i ampliació del patrimoni del repertori coral català, un llegat del qual ens sentim orgullosos i responsables.
Us presentem amb il·lusió la programació de la
temporada 2024-25 de l’Orfeó Català i l’Escola
Coral: una temporada en què volem seguir augmentant el gran nivell artístic assolit per l’Orfeó i els cors de l’Escola els darrers anys i treballant en els projectes comuns i l’enfortiment de lligams entre totes les formacions.
Creiem fermament que el desenvolupament individual de cada formació, amb els seus propis reptes, les enriqueix i alhora contribueix a l’enfortiment del vincle entre totes. Aquesta temporada volem consolidar i continuar aprofundintel projecte pedagògic comú de l’Orfeó i l’Escola Coral a les classes de cant i de llenguatge musical, alhora que seguirem treballant
en més projectes compartits, com el Concert de Sant Esteve, The veil of the temple de John Taverner, l’Stabat Mater de Poulenc amb el Cor de Cambra i el Cor Jove, La Segona de Mahler amb l’Orfeó Català i el Cor de Cambra.
Com a novetat d’aquesta temporada, relacionada amb el projecte pedagògic coral, ens fa una il·lusió especial presentar la Beca Lluís Millet, una
beca formativa que hem posat en marxa per complementar l’educació dels joves en l’àmbit
de la direcció i amb la qual volem que tinguin l’oportunitat de formar-se amb el nostre equip de direcció i les nostres formacions corals. La voluntat del treball conjunt és una resposta natural al fet que compartim el mateix projecte com a família coral: ser referents al món coral de casa nostra i guanyar visibilitat a nivell internacional vetllant per la difusió i ampliació del patrimoni del repertori coral català, un llegat del qual ens sentim orgullosos i responsables.
La nostra activitat no s’entén si no té vocació de compartir, encomanar i arribar a tots els racons del territori.
És per això que continuem obrint el Palau a altres agrupacions i cors, un fet que té la seva màxima expressió en el projecte Xarxa Coral, que hem anat consolidant any rere any i pel qual aquesta temporada seguim apostant, juntament amb més projectes compartits amb altres cors. Aquesta temporada col·laborarem també amb orquestres i agrupacions d’arreu del país, com l’Orquestra Simfònica i Nacional de Catalunya (OBC), Orquestra Simfònica del Vallès i Orquestra de la Universitat de València, entre d’altres. Aquesta vocació de compartir s’estén més enllà de les nostres fronteres mitjançant els projectes internacionals, entre els quals enguany
destaca la col·laboració de l’Orfeó Català amb el director Daniel Harding per interpretar la Segona
de Mahler i el viatge a Estocolm.
Amb totes aquestes propostes, i les que vindran al llarg de la temporada, és com volem seguir treballant des de l’Orfeó Català i l’Escola Coral per oferir el millor de nosaltres a totes les persones a qui, com a nosaltres, arriba, omple i dona sentit la música.