Projecte Artístic

L'excel·lència, la participació, el compromís social i la catalanitat són els valors que impulsen el posicionament estratègic de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, els mateixos que el 1905 van moure l'Orfeó Català a construir el Palau de la Música i a consolidar el panorama coral del segle XX.

La temporada de concerts de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, obre un nou camí en la programació configurant un discurs artístic propi, singular i genuí per tal que l'Orfeó Català, els cors de l'Escola Coral de l'Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau, juntament amb el Palau de la Música siguin ambaixadors de l'excel·lència artística gràcies a la seva activitat musical.

Una programació vertebrada en cinc propòsits artístics: l'excel·lència, especialment per mitjà de Palau 100, en què cada concert pretén ser un esdeveniment únic i extraordinari: la centralitat dels cors, amb uns renovats Orfeó Català i Cor de Cambra; el compromís envers la música contemporània; l'atenció als intèrprets del nostre país; i la voluntat d'atreure nous públics al Palau.

El projecte artístic del Palau, doncs, cerca que la música s'expressi per sempre més com la raó de ser del magnífic temple modernista i convida el públic a experimentar emocions musicals que li millorin la vida en temps difícils. Aquesta és la missió del projecte artístic de la Fundació OC-PMC.

Projecte Educatiu

El Projecte Educatiu de la Fundació Orfeó català-Palau de la Música Catalana és un programa global que dialoga amb la programació del Palau i el seu patrimoni. Es tracta d'un projecte educatiu propi que té com a objectiu fomentar la participació d'un públic intergerenacional, la interacció amb altres disciplines, la formació i la interacció amb les programacions de la casa, i també la potenciació del patrimoni artístic.

Seguint els criteris d'excel·lència, centralitat dels cors, catalanitat i atenció a la música contemporània, es desenvolupen dos programes específics: per a famílies i per a escoles.

D'altra banda, es consoliden i s'amplien iniciatives com el "Parlem de música" del cicle Palau 100 amb l'edició de materials educatius de seguiment, l'adhesió a activitats de la ciutat o la participació i el compromís d'artistes habituals del Palau que fan accions prèvies als concerts buscant la complicitat dels assistents.

Projecte Social Palau Vincles

Palau Vincles, abans anomenat Clavé XXI, és el projecte social del Palau de la Música Catalana.
La nova marca, adoptada recentment, respon a l’objectiu d’explicitar els vincles que promou l’activitat coral i alhora la seva relació amb el Palau. Una iniciativa que va néixer l’any 2011 amb l’acompanyament de l’Escola Coral de l’Orfeó Català. El projecte vol enfortir i ampliar la vocació de servei i la dimensió social i solidària del Palau de la Música Catalana i l’Orfeó Català.

Palau Vincles


Apropa Cultura

Apropa Cultura és el programa socioeducatiu dels equipaments culturals de Catalunya adreçat al sector social.

Un programa d’inclusió que afavoreix l'assistència i participació a la programació dels principals equipaments culturals de Catalunya. Enforteix les experiències vitals dels col·lectius més vulnerables i fa realitat el dret a la cultura per a tothom.

La temporada passada, 19.000  persones en risc d’exclusió social van tenir l’oportunitat de participar als espectacles i activitats de 54 equipaments culturals de Catalunya. El Palau de la Música Catalana va acollir 1.400 persones a través dels seus concerts i visites guiades.

Apropa Cultura vetlla per l’accessibilitat de tota la ciutadania als equipaments culturals. És una iniciativa que uneix teatres, auditoris i museus amb les entitats del sector social per fer la cultura accessible a tothom.

Si representeu un centre social i voleu gaudir de les propostes i avantatges d’Apropa Cultura podeu trobar tota la informació i registrar-vos gratuïtament aquí.

 

ECHO

Des de finals del 2011, el Palau de la Música Catalana és membre de l'European Concert Hall Organisation (ECHO), l'associació dels auditoris i sales de concerts més important d'Europa. L'ECHO constitueix una plataforma per a l'intercanvi obert i la reflexió conjunta sobre les oportunitats, les novetats i els reptes compartits en la vida de les sales de concerts del segle XXI.

Com que només hi són seleccionats els auditoris més innovadors i que aposten per l'excel·lència, formar part d'aquest grup restringit té un altíssim, significat. El Palau de la Música Catalana i l'Orfeó Català,és a dir, el seu equip humà i el suport de patrocinadors i institucions, amb el seguiment entusiasta del públic, han fet possible assolir aquest repte. Més enllà del prestigi internacional que representa per al Palau de la Música, pertànyer a l'ECHO permet no només gaudir d'uns concerts determinats, sinó també impulsar coproduccions i intercanvis que milloren encara més el nivell de l'activitat musical de la sala modernista.

Fruit de la col·laboració amb l'ECHO, aquesta temporada s'inclou una nova sèrie de concerts (ECHO Rising Stars) que permet als solistes més joves actuar a les sales de concerts més importants d'Europa.

El Primer Palau

Una iniciativa que s’ha consolidat com una de les plataformes més sòlides que els joves músics poden trobar per gaudir de les primeres experiències de concert amb el màxim caràcter de rigor i professionalitat, alhora que esdevé un aparador de l’excel·lència musical de les generacions emergents de joves intèrprets de música clàssica. Organitzat per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, El Primer Palau compta des de l’any 2000 amb el patrocini exclusiu de Mitsubishi Electric.

Més informació


El projecte del Palau