Foto de família Nadal al Palau

Les cantates de Nadal de Bach amb els Gabrieli Consort & Players & McCreesh, el recital amb guitarra de Philippe Jaroussky, l’Oratori de Nadal de Bach amb el Bach Collegium Barcelona, el concert de Stéphane Degout & Simon Lepper amb L’amor poeta de Schumann i la primera actuació conjunta de la Grande Chapelle i l’Escolania de Montserrat completen la programació d’aquestes festes

També s’ofereix programació destinada a famílies, amb diverses audicions de l’espectacle Twinkle Twinkle Baby’s Star, per a nadons i nens de fins a cinc anys, i les visites guiades de format familiar Visitem i experimentem el Palau

Avui s’ha presentat en roda de premsa la programació musical de les festes de Nadal al Palau de la Música Catalana. Una programació extraordinària per omplir de música la ciutat, tot convidant el públic a gaudir de la música en directe a l’emblemàtica sala modernista i continuar celebrant la vida.

Concert de Sant Esteve: “Celebrem que ens retrobem”

Amb el lema “Celebrem que ens retrobem”, el Concert de Sant Esteve (26 de desembre, 19 h) tornarà a reunir de manera presencial tots els cors de l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau. Després d’una edició 2020 en format semipresencial i virtual, enguany s’aposta pel retrobament dels cors a l’escenari.

Amb una temàtica marcadament nadalenca, amb més nadales que mai, i amb la pau al món com a rerefons, el concert comptarà enguany amb Lídia Heredia com a presentadora de l’esdeveniment, Adrià Aubert com a director escènic i amb les coreografies d’Anna Romaní. A més a més dels pianistes de la casa, els cors tindran l’acompanyament d’un quintet de metalls i Juan de la Rubia a l’orgue.

Per complir la normativa de prevenció de la COVID, els cors actuaran en grups bombolla, mantindran les distàncies de seguretat i ocupant altres espais de la Sala de Concerts, com ara les galeries d’orgue o els laterals del primer pis, a fi de poder cantar tots junts.

El concert, sota la direcció artística de Simon Halsey i els directors de l’Orfeó, de l’Escola Coral i del Cor de Cambra, suposa una oportunitat per als cors d’interaccionar entre ells i crear moments especials de connexió entre formacions que habitualment no actuen juntes. Així, el Cor Infantil i el Cor de Cambra compartiran escenari per estrenar un arranjament de Xavier Puig; o tots els homes de l’Orfeó, el Cor de Cambra i el Cor Jove estrenaran una nadala de Josep Ollé amb lletra de Joan Maragall dedicada a la memòria d’Àlex Honrubia, cantaire que ens va deixar el febrer passat.

El Sant Esteve 2021 oferirà cinc estrenes: un medley de nadales catalanes de Salvador Brotons, l’estrena de l’arranjament del Magnificat de Marc Timón, obra estrenada a la Sagrada Família el 8 de desembre en la inauguració de la torre de la Mare de Déu, però que al Palau se sentirà en dues parts, amb un acompanyament diferent del que es va oferir a la basílica i que serà interpretat pel Cor Jove, el de Noies, l’Orfeó i el Cor de Cambra; la nadala d’Albert Guinovart Cap a Betlem, dedicada a l’Orfeó, i les dues estrenes ja esmentades de Xavier Puig i Josep Ollé. Tampoc no hi faltaran els emocionants tutti de cada any, en què tots els cors de l’Escola Coral esdevindran una sola veu interpretant Pau al món d’Errollyn Wallen, o una coreografia de percussió corporal ideada per Glòria Fernàndez i El cant de la senyera.

Com a destacats: aquest any el concert serà un aparador de música contemporània, ja que la majoria de la música que sonarà és de compositors vius. A més, la majoria absoluta de les peces és de compositors catalans, i hi haurà més dones compositores que mai: Errollyn Wallen, Anna Campany i Eva Ugalde.

En clau televisiva, hi haurà dos moments del concert en què els telespectadors veuran coses diferents del que s’oferirà al públic de la sala: el Cor Jove interpretarà El Noi de la Mare fora de la Sala de Concerts; per tant, el públic present al Palau de la Música Catalana el podrà escoltar però no el veurà. L’altre moment serà la interpretació del Magnificat de Marc Timón, en la qual el públic televisiu veurà imatges de la Sagrada Família i de la torre de la Mare de Déu inaugurada el 8 de desembre.

Com ja és habitual i per arribar al màxim nombre de llars possible en una data tan assenyalada, la vetllada es retransmetrà en directe per www.palaudigital.cat, per TV3 i també per Catalunya Ràdio i Catalunya Música.

Una programació nadalenca extraordinària que comença amb himnes i cantates de Nadal de Bach

La programació nadalenca extraordinària del Palau començarà el proper dilluns, dia 13, amb l’enèrgic Paul McCreesh, que dirigirà himnes i cantates de Bach amb les seves formacions, els Gabrieli Consort & Players. L’endemà, tornarà a l’escenari modernista Philippe Jaroussky, artista molt estimat pel públic barceloní, que obrirà la seva gira a l’Estat espanyol per presentar el primer disc conjunt amb el guitarrista Thibaut Garcia, titulat À sa guitare, amb una vintena de peces de compositors com ara Dowland, Purcell, Giordani, Donizetti, Rossini, Schubert, Mozart, Fauré, Britten o Granados, entre d’altres.

El dimecres, 15 de desembre, el Bach Collegium Barcelona i solistes de la Salvat Beca Bach oferiran una àmplia selecció dels passatges més destacats de l’Oratori de Nadal del geni alemany. I el 16 de desembre arribarà un altre dels plats forts de la temporada, el retorn del celebrat director britànic John Eliot Gardiner, que fa anys que manté una estreta relació amb el Palau de la Música Catalana. En aquesta ocasió tornarà a Barcelona per presentar l’oratori L’enfance du Christ de Berlioz, una obra especialment idònia per a les dates prenadalenques. Ho farà al capdavant de les seves formacions Monteverdi Choir i Orchestre Révolutionnaire et Romantique, a les quals s’uniran les veus de dos cors de la institució: el Cor de Cambra del Palau i el Cor Infantil de l’Orfeó Català.

El dilluns 20 de desembre, en col·laboració amb el festival LIFE Victoria, el Palau de la Música Catalana acollirà la parella artística formada pel baríton Stéphane Degout i el pianista Simon Lepper (que ja s’han presentat per separat a Barcelona) per oferir un programa d’obres de Fauré, Guy Ropartz, Duparc i Schumann. La tria combina autèntics clàssics del gènere liederístic –com el cicle Dichterliebe o L’invitation au voyage, “invitació al viatge” que és el fil conductor del LIFE d’enguany– amb el descobriment de petites rareses. I l’endemà, dia 21, en aquesta ocasió en col·laboració amb BCN Clàssics, es presentarà també la primera actuació conjunta de l’Escolania de Montserrat i La Grande Chapelle, que sota la batuta d’Albert Recasens interpreteran un programa que aposta pel patrimoni musical català: la Missa Scala Aretina de Francesc Valls i una selecció de motets de compositors montserratins.

Nadal al Palau amb la Simfònica del Vallès

L’Orquestra Simfònica del Vallès torna amb força a l’escenari modernista per presentar quatre programes ideats expressament per celebrar aquestes festes. Així, el dissabte 18 de desembre oferirà el tradicional Festival de valsos i danses, dirigida per Xavier Puig i amb la participació de la soprano Isabella Gaudí; els diumenges 19.12.21 i 09.01.22 tornarà el reeixit Homenatge a John Williams, en una sessió en què participarà el doblador Salvador Vidal i amb Rubén Gimeno a la batuta; mentre que els dies 25.12.21 i 08.01.22 Gimeno dirigirà novament l’orquestra vallesana amb un clàssic de les festes: El trencanous de Txaikovksi, amb narració a càrrec de Lluís Posada i les projeccions d’art amb sorra de la companyia Borja Ytuquepintas. També se celebraran dues edicions dels Concerts d’Any Nou, amb valsos i polques de la família Strauss combinats amb humor, enginy i optimisme, sota la direcció de Jaume Santonja, que els dies 1 i 2 de gener ens portaran l’energia d’una música escrita a Viena per la dinastia Strauss.

Concerts Familiars durant el Nadal. Gaudeix del Nadal al Palau en família!

I per als més menuts també hi ha una àmplia oferta aquestes festes amb diverses audicions de l’espectacle Twinkle Twinkle Baby’s Star, per a nadons i nens de fins a cinc anys (28, 29 i 30 de desembre, amb dues sessions diàries) i tres visites de format familiar amb el Visitem i experimentem el Palau, un itinerari guiat que es completa amb una activitat plàstica amb alguna de les tècniques artístiques que s’hauran observat durant el recorregut (29 de desembre i 2 i 3 de gener).

PODEU CONSULTAR AQUÍ LA PROGRAMACIÓ NADAL AL PALAU

Podeu veure aquí la felicitació de Nadal del Palau.

(foto de família amb l’equip del Palau i dels Cors, i els coproductors dels concerts de Nadal)

El Palau de la Música Catalana presenta una programació nadalenca extraordinària per omplir de música la ciutat durant les festes, amb el retorn de John Eliot Gardiner, el Concert de Sant Esteve i les propostes de la Simfònica del Vallès com a cites destacades