El Palau de la Música Catalana neteja i restaura el grup escultòric de la boca de l’escenari de la Sala de Concerts
Des de fa uns dies s’ha instal·lat a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana una bastida de 13 metres d’amplada per 14 metres d’altura, a fi de netejar i restaurar el conjunt escultòric de la boca de l’escenari. Un grup escultòric de pedra, obra de Dídac Masana Majó i Pau Gargallo, amb la cavalcada de les valquíries i el bust de Beethoven a la dreta, que representen la música culta, i una al·legoria de la cançó popular catalana i el bust d’Anselm Clavé a l’esquerra, que representen la música popular, i que converteixen el Palau en un escenari obert a diferents gèneres musicals.
Els treballs estaven previstos per a l’estiu del 2021, però s’han avançat a aquest mes de maig aprofitant que el Palau està tancat des del 13 de març passat. L’objectiu de la tasca, que és previst d’acabar a principi del mes de juny, és retornar el grup escultòric a l’estat original, la qual cosa suposa una oportunitat perquè el Palau llueixi encara més quan es torni a l’activitat. Una activitat que, si res no ho impedeix, es reprendrà a principis de juliol amb les visites guiades. Així, es proposaran una altra vegada les visites patrimonials adreçades inicialment al públic català i de la resta de l’Estat, amb noves modalitats. Per reduir al màxim el risc de contagi s’hi oferirà una aplicació gràcies a la qual els visitants, des del seu propi terminal i amb els seus propis auriculars, podran fer el recorregut seguint les explicacions en un itinerari lliure.
Quant als concerts, mentre s’espera conèixer la normativa que dictaran les autoritats sanitàries, la voluntat és oferir concerts amb un terç de l’aforament i de petit format a partir del mes de juliol, com ara recitals de piano o música de cambra, els detalls dels quals es donaran més endavant.
A més del que prevegin les autoritats sanitàries, el Palau ja ha començat a organitzar la tornada a l’activitat amb una sèrie de mesures que permetin fer-ho de la manera més segura possible per a tothom. Concretament, els equips i materials per controlar i minimitzar el contagi de la COVID-19 són càmeres termogràfiques de temperatura en l’accés del públic en general, i marcadors de temperatura individual per als treballadors, artistes o proveïdors; així mateix, màquines de desinfecció d’ozó, comptadors de persones per garantir els aforaments; catifes higièniques desinfectants als accessos del Palau, per desinfectar les sabates; pantalles de seguretat als mostradors de Recepció, Seguretat i faristols d’acomodació, juntament amb l’adquisició de solucions hidroalcohòliques, mascaretes i guants.
Situació del Palau amb motiu de la COVID-19
Com ja és sabut, el Palau de la Música Catalana va haver de tancar les portes el 13 de març passat i va presentar un ERTO per a la totalitat dels treballadors, algun dels quals s’han vist desafectats durant aquest període per a la presentació de la nova temporada o bé durant la gestió de les devolucions i els bescanvis d’entrades dels concerts cancel·lats o posposats. Cal destacar que, a causa de l’excepcionalitat del context sanitari, totes les entrades i els abonaments comprats entre el llançament de la temporada i fins al 30 de juny podran acollir-se a la devolució de l’import total o al bescanvi, sense justificació prèvia, fins al 15 de setembre de 2020. Com a mesura de prudència, entre l’1 de setembre i fins al 15 d’octubre de 2020, en els concerts organitzats per la Fundació OC-PMC només s’obrirà la meitat de l’aforament (amb alternança de butaques).
Cal destacar que tant el Palau com els cors volen continuar al costat del seu públic, i en aquest sentit el Palau ofereix contingut musical i divulgatiu gratuït a través de la seva plataforma www.palaudigital.cat i a iniciativa dels cantaires, els cors de l’Orfeó ens acompanyen durant el confinament des del seu canal de Youtube.
Esperem retrobar-nos ben aviat i compartir amb el públic la música i la cultura, tan necessàries en aquests moments de precarietat.
#TornaremAlPalau