CORS PALAU VINCLES

El proper dimarts, 14 de març, de 17 a 20.30h, la Sala d’Assaig de l’Orfeó Català acollirà la  primera edició de la jornada L’impacte social de l’empoderament infantil i juvenil a través del cant. Una sessió, organitzada per Palau Vincles, el projecte social del Palau, i Nus Agency, que permetrà reflexionar, debatre i presentar les evidències dels beneficis del cant en població infantil i juvenil. Beneficis des de diversos aspectes com el desenvolupament neuronal, la millora del benestar emocional, la salut, les competències personals, socials, lingüístiques i artístiques, mitjançant diversos estudis que s’estan duent a terme als sectors sociomusical, de la salut, educatiu i cultural.

La sessió s’obrirà amb una actuació dels Cors Infantil i Juvenil de Palau Vincles i comptarà amb la presència d’Ester Sara Cabanes,  directora general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) de la Generalitat de Catalunya, i de Joaquim Uriach, president de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana. L’esdeveniment presentarà ponències amb professionals de prestigi sobre els beneficis de la música i el cant coral al sector de la salut; els reptes educatius que es poden abordar a través de la música i el cant coral; el rol estratègic de l'aplicació de la música en la millora de competències i la seva capacitat transformadora, i el paper estratègic de la cultura i la seva capacitat per oferir oportunitats

Així mateix, Palau Vincles presentarà els primers resultats del model d’impacte que ha desenvolupat i que està posant en pràctica en dos dels seus projectes: el projecte coral i el projecte d’intervenció amb joves a través del hip-hop i la dansa.

La jornada, emmarcada en l’Agenda 2030 i els ODS, comparteix l’objectiu de generar un canvi efectivament transformador en la salut i el benestar (ODS3) per assegurar la inclusió i la igualtat d’oportunitats de totes les persones, especialment les més vulnerables (ODS10), així com la fi de la pobresa (ODS1), l’educació de la igualtat (ODS4) i la generació d’aliances per assolir els objectius (ODS17).

Sobre Palau Vincles

Palau Vincles és el projecte sociomusical del Palau de la Música Catalana i va néixer l’any 2011 amb l’objectiu de fomentar la inclusió i integració social a través de la pràctica coral col·lectiva d’infants i joves a zones o en situacions vulnerades, des del convenciment del gran poder de transformació personal i social del cant coral.

Més enllà de la pràctica musical, el propòsit de Palau Vincles és aprofitar les eines que la música i concretament el cant ofereixen per al creixement personal d’infants i adolescents, tot incidint positivament en l’educació en valors, en el desenvolupament de les capacitats psicosocials i pedagògiques i oferint noves oportunitats. La igualtat, la vitalitat, la il·lusió, l’esperança, les oportunitats, el compromís, la solidaritat, el respecte per la diferència són valors vinculats a Palau Vincles.

Sobre Nus Agency

NUS Agency és un projecte amb vocació de contribuir a la transformació social, a través de la creació de professionals compromesos amb un ecosistema cultural alternatiu més responsable i saludable.

L’objectiu de NUS Agency és visibilitzar la importància de la protecció i promoció dels valors saludables a la societat. Per això, s’aposta per la professionalització i l’empoderament de les persones, mitjançant programes de formació i divulgació que posin en valor les sinergies entre la Salut i el món de les Arts, com la música o el cant.

Podeu consultar aquí el programa de la jornada.

El Palau de la Música Catalana acull una jornada sobre el poder transformador de la música i el cant en infants i joves