Foto de família exposició Bill Armstrong

L’exposició ofereix una selecció de les obres de l’autor que es podran veure al Foyer del Petit Palau fins al proper 15 de desembre.

Ahir es va inaugurar al Foyer del Petit Palau l’exposició “Herois i antiherois. Una aproximació humanista”, del fotògraf novaiorquès Bill Armstrong, artista convidat de la temporada 2024-25 del Palau de la Música Catalana. L’exposició, que es podrà veure fins al proper 15 de desembre al Foyer del Petit Palau, mostra una selecció de vint-i-cinc obres de l’artista que il·lustren la campanya gràfica d’aquesta temporada del Palau, una reflexió de figures humanes i colors que reflexionen sobre la concepció de l’heroi i l’antiheroi. Les obres capturen la figura humana en una acció concreta, ja sigui a partir d’escenes bíbliques, mitològiques o històriques, que parteixen d’un dibuix o fotografia que l’artista tracta a través de la tècnica del collage jugant amb els colors del fons i de la forma fins a dur-les a intensos contrastos cromàtics. El desenfocament extrem esborra trets, dissol la identitat i enfosqueix la individualitat, però conservant l’essència del gest original, que dona com a resultat una imatge evocativa.  

En l’acte d’inauguració, Joaquim Uriach, president de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, ha destacat la presència de la figura de l’heroi i l’antiheroi que “impregna” totes les activitats que tenen lloc al Palau aquesta temporada a través de la programació musical, les activitats complementàries, la imatge gràfica i, també, aquesta exposició. “El Palau és la Casa de la Música, i també la Casa de les Arts. Des dels seus inicis ha volgut acollir altres formes d’expressió d’art i de cultura, que avui mantenim a través de la figura dels artistes convidats de la temporada”, ha afegit.

Per la seva part, Bill Armstrong ha volgut explicar amb més detall la seva obra: “A les imatges podem trobar figures que són com estàtues clàssiques, que mostren fortalesa i eleven l’home a la categoria d’heroi; i d’altres més fantasmagòriques, d’accent contemporani, que mostren la soledat i aïllament de l’antiheroi”, va explicar Armstrong. A l’exposició es poden veure imatges de diferents sèries de la seva obra, com són Renaissance, Figure, Film noir i Portrait, totes, però, amb el denominador comú de la figura humana com a centre.

Sobre Bill Armstrong

Nascut a Concord (Massachusetts, EUA) el 1952 i establert a Nova York, es llicencià amb magna cum laude en història de l’art per la Universitat de Boston. L’obra fotogràfica de Bill Armstrong té com a segell creatiu l’ús del color i el difuminat, i troba en la figura humana i en l’art clàssic grec i romà una important font d’inspiració. La seva àmplia trajectòria artística inclou obres a les col·leccions del Philadelphia Museum of Art, Brooklyn Museum, Houston Museum of Fine Arts, Santa Barbara Museum of Art o Getty Center, als Estats Units, i també a diversos països europeus, com ara a la Victoria & Albert Museum de Londres o Bibliothèque Nationale de França.     

Els Museus Vaticans acullen, com a instal·lació permanent, el mural de nou fotografies que porten com a títol Sistine Chapel gestures i recullen algunes de les figures més icòniques del monumental fresc que Miquel Àngel va pintar a la Capella Sixtina.

 

Podeu descarregar-vos aquí una fotografia de Bill Armstrong el dia de la inauguració (©Toni Bofill).

Podeu descarregar-vos aquí i aquí una imatge de l’exposició (©Toni Bofill).

(fotografia de família de la inauguració, d’esquerra a dreta: Judith Pi, directora de comunicació del Palau; Joaquim Uriach, president del Palau; Bill Armstrong, artista convidat i Mercedes Conde, directora artística adjunta del Palau. ©Toni Bofill)

 

 

El Palau de la Música Catalana acull l’exposició fotogràfica de l’artista convidat de la temporada, Bill Armstrong, centrada en la figura de l’heroi