El gran simfonisme torna al Palau de la Música Catalana dimarts vinent amb el concert inaugural de Palau 100, que presenta l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Berlín i Leonidas Kavakos, sota la direcció de Vladimir Jurowski
El programa del concert inclou el Concert per a violí de Brahms i la Novena Simfonia de Schubert
Palau Digital llança, amb aquest concert, “Perspectives Musicals”, una nova proposta divulgativa, amb un format audiovisual innovador, per arribar a nous públics
El proper dimarts, 30 de novembre, el Palau de la Música Catalana acollirà el concert inaugural del cicle Palau 100. El cicle estrella de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, amb un total de 14 cites ineludibles, és l’espai del gran simfonisme amb protagonisme de grans orquestres i directors. El concert inaugural serà protagonitzat per l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Berlín i el violinista grec Leonidas Kavakos, artista molt estimat pel públic del Palau, que sota la direcció de Vladimir Jurowski proposen un programa amb dues obres del gran repertori: el cèlebre Concert per a violí en Re major de Johannes Brahms i la Simfonia núm. 9, en Do major, D. 944, “la Gran” de Franz Schubert. El programa es completarà amb l’obertura de Don Giovanni de W. A. Mozart, amb què s’iniciarà la sessió.
Aquesta és una nova oportunitat de gaudir de l’art de Leonidas Kavakos, artista aclamat per la seva tècnica incomparable i el seu talent captivador, així com per una interpretació magistral i que destaca per la seva integritat. El concert també suposarà el retorn a la sala modernista de Vladimir Jurowski, director artístic i musical de l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Berlín des de la tardor del 2017, i un músic que –com a pianista i musicòleg– es caracteritza pels reptes tècnics o estilístics que solen contenir les seves propostes.
Per la seva banda, la Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin (RSB) ha ocupat una posició de primera línia, reconeguda internacionalment entre les orquestres de la ràdio del país i de les millors de Berlín, amb una història que es remunta a l’any 1923. Els antics directors principals, entre els quals Sergiu Celibidache, Eugen Jochum, Hermann Abendroth, Rolf Kleinert, Heinz Rogner, Rafael Frühbeck de Burgos i Marek Janowski, també van donar forma a un conjunt que ha suportat les vicissituds de la història alemanya al segle XX. La formació ha esdevingut una de les més importants orquestres per a la trajectòria de joves directors destacats de l’escena musical internacional: Andris Nelsons, Yannick Nézet-Séguin, Vasily Petrenko, Jakub Hrůša, Alain Altinoglu, Omer Meir Wellber, Lahav Shani i Nicholas Carter. Molts dels quals han fet el seu debut a Berlín amb l’RSB i hi han tornat com a convidats habituals. Des de fa més de cinquanta anys l’RSB ha estat habitualment convidada a tocar al Japó i Corea, així com en festivals alemanys i europeus i en centres musicals de tot el món.
Perspectives Musicals, el nou producte digital divulgatiu del Palau, amb una acurada estètica i proposta de continguts
Amb motiu del primer concert de la temporada de Palau 100, el Palau de la Música Catalana amplia la seva oferta divulgativa a través de Palau Digital, amb Perspectives Musicals. Un nou producte divulgatiu, amb un format audiovisual innovador, realitzat amb una acurada estètica i direcció artística a càrrec d’Åkerblom Studio. D’entre 7 i 10 minuts, les càpsules estan realitzades amb un nou llenguatge audiovisual amb segell i qualitat propis, i estan dirigides a un públic melòman, però també accessibles per a totes aquelles persones interessades en la música i els concerts del Palau. Perspectives Musicals estaran disponibles al web una setmana abans dels concerts de Palau 100 i de manera gratuïta, amb l’objectiu d’apropar a l’oient el programa del concert. Podeu veure aquí la primera píndola de la nova sèrie, en aquest cas protagonitzada pel crític musical Javier Pérez Senz.
(fotografia de Leonidas Kavakos ©Marco Borggreve)