El Cor de Noies de l’Orfeó Català actuarà a Dinamarca amb el cor danès Nordlys en un projecte d’intercanvi cultural i musical

Oferiran dos concerts el dia 3 de maig en el marc del festival Musikskoledage, als jardins Tivoli de Copenhaguen.
El Cor de Noies de l’Orfeó Català i la seva directora, Montserrat Meneses, viatjaran a Dinamarca la setmana vinent per participar en el festival Musikskoledage que tindrà lloc als jardins Tívoli de Copenhaguen els dies 3 i 4 de maig. Hi actuaran juntament amb el cor danès femení Nordlys en el marc del projecte d’intercanvi cultural i musical que va començar a Barcelona el mes d’octubre passat. Llavors va ser el cor Nordlys qui va fer estada a Barcelona, en una experiència conjunta que va culminar amb l’actuació de les dues formacions a la basílica de la Mercè, a la Ciutat Comtal, el 17 d’octubre.
Ara seran les 42 integrants del Cor de Noies les que viatjaran a Dinamarca i es retrobaran amb el cor Nordlys per participar en dos concerts el dissabte 3 de maig al parc Tívoli: al migdia actuaran a l’escenari principal del parc i al vespre a l’auditori. Aquests concerts s’emmarquen en el festival Musikskoledage (Dies de les escoles de música) que se celebra anualment en aquest gran espai verd al centre de la capital danesa i que enguany espera la participació de dues-centes formacions corals i musicals d’estils molt variats, en què es podrà escoltar música clàssica, música de cambra o jazz i músiques d’arreu del món.
El programa que oferiran inclou cançons tradicionals daneses a les quals el Cor de Noies afegirà repertori de compositors catalans, amb obres com ara Cançó de finestra i La ploma de perdius i el cirerer de Josep Vila Casañas o la Filadora de Josep Ollé, entre d’altres. A aquest doble concert, cal afegir-hi com a prèvia, el 2 de maig, una actuació conjunta a la catedral de Roskilde, poble proper a Copenhaguen.
Des de l’Escola Coral de l’Orfeó Català es treballa per oferir a les diferents formacions que en formen part experiències d’intercanvi cultural, una iniciativa que va més enllà de la mera col·laboració artística. Cada formació aporta repertori del seu país, tot convertint els assajos i les actuacions conjuntes en una mostra viva d’identitat i patrimoni cultural en què la música esdevé llenguatge comú i vehicle de coneixement mutu. Aquestes trobades permeten descobrir el país amfitrió, conèixer-ne les gents i els paisatges, i construir llaços d’amistat. La música esdevé, doncs, el pont ideal per al reconeixement mutu, el respecte i l’enriquiment personal i col·lectiu.
Sobre el Cor de Noies de l’Orfeó Català
El Cor de Noies de l’Orfeó Català està actualment integrat per 42 cantaires d’entre 16 i 25 anys, les quals exploren les possibilitats sonores de les seves veus amb un treball setmanal, tant de formació vocal com d’assajos. La frescor, ductilitat i tendresa de les seves veus confereixen un so atractiu i especial als concerts. L’activitat del Cor de Noies va més enllà del treball vocal i s’aventura amb èxit en noves experiències que exploren altres àmbits, com la incorporació d’elements escènics. En els seus vint-i-cinc anys de trajectòria, el Cor de Noies de l’Orfeó Català ha actuat a diverses poblacions d’Espanya, i a Alemanya, França, Eslovènia, el Canadà, Irlanda i Àustria; ha rebut premis i ha enregistrat dos CDs: Viatjant... i Germinans. Entre els seus projectes més rellevants destaca la inauguració del Grec 2023 amb l’espectacle The pulse, amb la companyia australiana de circ contemporani Gravity and Other Myths, i la gira internacional posterior que les va dur al Canadà, Irlanda i Àustria.
D’aquesta temporada 2024-25 destaca l’actuació del 6 d’abril al Palau amb el director Basilio Astúlez, amb qui van oferir un concert titulat Devotions, de fort component escènic i coreogràfic que el mateix director va definir com una porta oberta a la fe i a la passió, un viatge des de les creences i els mites fins a la màgia, una proposta musical sense fronteres que va emocionar el públic que omplia el Petit Palau de gom a gom. Aquest mes de maig el Cor de Noies actuarà amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), amb direcció de Gemma New, en un programa que inclou l’obra Els planetes de Gustav Holst i que es podrà veure a Barcelona (L’Auditori, 30 i 31 de maig) i a Girona (20 de juliol).
Les gires de la família coral de l’Orfeó Català reben el suport de:
Podeu consultar aquí la informació sobre aquests concerts.
(fotografia del Cor de Noies de l’Orfeó Català ©Mario Wurzburger)
Podeu consultar aquí més informació sobre el Cor.