El Cor de Cambra i l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra estrenen cicle amb Philip Glass, J. S. Bach i Arvo Pärt
Xavier Puig debuta com a director principal del Cor de Cambra
El proper diumenge, 27 de gener (18 h, Sala de Concerts), s’iniciaran alhora els cicles Cor de Cambra i Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA) al Palau. Serà el primer concert sencer que dirigirà Xavier Puig al capdavant del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana després de ser-ne designat director principal. El concert amb el títol Rituals, fronteres espirituals, una coproducció del Cor de Cambra i l'ONCA, s'estrenarà el dia abans en el marc del Festival Ordino Clàssic.
El Cicle Cor de Cambra s’obre amb un concert conjunt amb l’ONCA, amb Gerard Claret com a concertino. Per a l’ocasió interpretaran l’obertura de La belle et la bête (versió cordes) de Philip Glass, compositor convidat d’aquesta temporada al Palau. El concert seguirà amb obres espirituals: la Cantata BWV 4, Christ Lag in Todesbanden de Johann Sebastian Bach, i Summa (versió cordes) i Te Deum d’Arvo Pärt, que clourà el concert.
El Cicle Cor de Cambra continuarà el 3 de març amb la repetició de l’actuació, en aquest cas amb Simon Carrington. El 10 de maig el Cor tornarà a ser dirigit per Simon Halsey, actual director artístic, i oferiran l’estrena de l’obra encarregada al compositor americà David Lang. Tancarà el cicle el concert que el Cor de Cambra oferirà juntament amb la formació de música antiga La Caravaggia, amb la qual el 15 de juny interpretaran ensalades i madrigals del Renaixement català. La formació també col·labora amb l’Orquestra Simfònica del Vallès en concerts al territori a fi d’augmentar la seva presència al país, que és un dels objectius del Cor.
El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana és un dels cors professionals més prestigiosos de l’Estat espanyol. Va ser creat per l’Orfeó Català l’any 1990 amb la missió de difondre la música coral universal, promoure la recuperació del patrimoni musical català i fomentar la nova creació. Jordi Casas i Bayer en fou el director durant els primers vint-i-un anys. Del setembre del 2011 al juny del 2016 Josep Vila i Casañas va ser-ne el director titular. Des del setembre del 2016 Simon Halsey assumeix el càrrec de director artístic i des del 2018 Xavier Puig el de director principal. Jordi Armengol n’és el pianista.
Pel que fa al cicle que l’ONCA ofereix al Palau, el completarà el concert del 21 de febrer amb la integral de Simfonies de Felix Mendelssohn, sota la direcció de Gerard Claret. Un mes més tard, el 21 de març, l’ONCA amb la concertino directora Vera Martínez oferiran obres d’Elgar, Webern i Xostakóvitx. La formació andorrana tancarà el cicle al Palau el 16 de maig, aleshores amb el concertino director Manfredo Kraemer.
L'Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra va néixer l’any 1992 en el format d’orquestra de cordes, i el violinista andorrà Gerard Claret n’és el concertino director. El 2018 va celebrar el vint-i-cinquè aniversari. L’any 2006 va iniciar les seves actuacions com a orquestra clàssica. Ha actuat per Europa, tot assolint un lloc de prestigi al panorama musical.