El Cor de Cambra del Palau interpreta ensalades i madrigals del Renaixement català juntament amb La Caravaggia
Dissabte vinent, 15 de juny (Petit Palau, 19 h, Cicle Cor de Cambra), el Cor de Cambra del Palau interpretarà un programa dedicat a les ensalades i madrigals del Renaixement català juntament amb el grup de música antiga La Caravaggia.
Sota la direcció de Xavier Puig i direcció escènica d’Anna Romaní, el concert començarà amb l’ensalada El bon jorn del compositor de Vic Pere Alberch Vila. Continuarà amb el madrigal Ma volentat ab la rahó s’envolpa de Joan Brudieu sobre un text d’Ausiàs March. La Caravaggia interpretarà la peça Pavana i gallarda de Lluís del Milà, música instrumental de la cort valenciana de Ferran d’Aragó. I, seguidament, la part final del concert estarà dedicada a les obres dels compositors del Baix Camp, Mateu Fletxa el Vell i Mateu Fletxa el Jove. Especialment de Mateu Fletxa el Vell es veurà la versió escenificada de dues de les seves ensalades més conegudes; La viuda i La justa, un gènere polifònic fet de la barreja de música popular i cant sacre, d’estils i llengües diferents (castellà, català i llatí), amb contingut teatral.
El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana és un dels cors professionals més prestigiosos de l’Estat espanyol. Va ser creat per l’Orfeó Català l’any 1990 amb la missió de difondre la música coral universal, promoure la recuperació del patrimoni musical català i fomentar la nova creació. Jordi Casas i Bayer en fou el director durant els primers vint-i-un anys. Del setembre del 2011 al juny del 2016 Josep Vila i Casañas va ser-ne el director titular. I des del setembre del 2016 Simon Halsey n’assumeix el càrrec de director artístic i des del 2018 Xavier Puig el de director principal. Jordi Armengol n’és el pianista. Dels seus darrers compromisos internacionals, cal destacar el debut l’agost del 2017 als Proms de la BBC i la gira amb Jean-Cristophe Spinosi i l’Ensemble Matheus, amb concerts a Barcelona, Versalles i Lió. Destaquen igualment les recents col·laboracions amb els cantants Philippe Jaroussky i Mark Padmore i el director Daniele Gatti, així com un nou programa amb el director Simon Carrington durant aquesta temporada.
La Caravaggia (Lluís Coll, director). L’essència de La Caravaggia és la curiositat, la passió per la música antiga i la voluntat de compartir-la. Aquest és el principi rector del grup. Els músics de La Caravaggia investiguen, descobreixen, treballen, gaudeixen de la música i intenten dissenyar el marc ideal per mostrar-la i obtenir la seva pròpia obra artística en comunió amb el públic: el concert. La formació se centra en els instruments de vent del Renaixement i del primer Barroc i en el repertori que li és propi.