El Cor de Cambra del Palau inicia el seu cicle de concerts amb un programa de música anglesa dirigit per Simon Halsey
El diumenge 29 de setembre (Petit Palau, 12 h, Cicle Cor de Cambra), el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana oferirà el concert “Records de joventut”, dedicat als compositors anglesos Benjamin Britten, Jonathan Dove, John Rutter i Edward Elgar. Dirigit per Simon Halsey, director artístic (Xavier Puig, director principal), i amb Jordi Armengol al piano, el programa ha estat preparat per Júlia Sesé i suposa per al Cor de Cambra del Palau l’inici del seu propi cicle aquesta temporada, que consta de quatre programes.
D’un jove Britten s’interpretarà Friday afternoons, una sèrie de dotze cançons per a cor i piano –a partir de poemes extrets de l’antologia Come Hither de Walter de la Mare–, que va compondre per als alumnes de la Clive House School de Prestatyn (Gal·les), de la qual el seu germà Robert era el director. De Jonathan Dove s’escoltarà Who killed Cock Robin, una coneguda i enginyosa cançó infantil anglesa que el compositor va transformar en una partitura exuberant i entretinguda que plasma hàbilment les veus dels animals assistents a un funeral. També s’hi sentirà Five childhood lyrics de John Rutter, cinc peces que evoquen records de la seva infantesa, compostes per als London Concord Singers. Finalment, el Cor cantarà Owls d’Edward Elgar, una de les cançons del seu opus 53, d’enigmàtiques dissonàncies, amb text del mateix músic.
El proper concert tindrà lloc el 17 de novembre (Petit Palau, 12 h), amb el programa “Tradició i creació: 150 anys de música coral catalana”. Ja el 2020, la temporada continuarà el 9 de maig (Sala de Concerts, 18.30 h), amb el programa “Mozart i el classicisme català”, en una nova col·laboració amb el conjunt Vespres d’Arnadí. La temporada es clourà el 14 de juny (Petit Palau, 12 h) amb el programa “A veus blanques”.
El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana és un dels cors professionals més prestigiosos de l’Estat espanyol. Va ser creat per l’Orfeó Català l’any 1990 amb la missió de difondre la música coral universal, promoure la recuperació del patrimoni musical català i fomentar la nova creació. Jordi Casas i Bayer en fou el director durant els primers vint-i-un anys. Del setembre del 2011 al juny del 2016 Josep Vila i Casañas va ser-ne el director titular. Des del setembre del 2016 Simon Halsey n’assumeix el càrrec de director artístic i des del 2018 Xavier Puig el de director principal. Jordi Armengol n’és el pianista. Ha estat dirigit per grans mestres, com René Jacobs, Marc Minkowski, Kent Nagano, Simon Rattle, Gustavo Dudamel, Daniel Barenboim, Christophe Rousset i Vladimir Jurowski. Dels seus darrers compromisos internacionals, cal destacar el debut l’agost del 2017 als Proms de la BBC i la gira amb Jean-Christophe Spinosi i l’Ensemble Matheus, amb concerts a Barcelona, Versalles i Lió. Destaquen igualment les recents col·laboracions amb els cantants Philippe Jaroussky i Mark Padmore i els directors Daniele Gatti i Simon Carrington. D’aquesta temporada 2019-20 destaquen les col·laboracions amb l’Orquesta Sinfónica de Tenerife, amb l’Oratori de Nadal de Bach al desembre; amb Paul McCreesh i els Gabrieli Consort & Players i el Cor Jove de l’Orfeó Català, amb Les estacions de Haydn per l’abril, i la gira amb Gustavo Dudamel, al costat de la Mahler Chamber Orchestra i l’Orfeó Català, amb Fidelio de Beethoven també a l’abril.