Colors i més colors és el nou espectacle familiar del Palau, un homenatge a Lluís Domènech i Montaner i a diversos moments emblemàtics de la història musical del Palau, que coincideix amb el 110è aniversari de la construcció del Palau de la Música Catalana
El concert-espectacle compta amb la direcció escènica i coreogràfica de Francesc Abós, la direcció musical de Dani Espasa i s'acompanya de projeccions de videomapping en l’escenografia.
El proper dissabte, 2 de juny, en triple sessió (11, 12.30 i 17 h) s’estrenarà al Petit Palau el nou espectacle Colors i més colors, una nova producció ideada des del Servei Educatiu del Palau de la Música Catalana adreçada al públic familiar (a partir de 6 anys) que suposa un homenatge a l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, que va projectar el Palau ara fa justament 110 anys.
La proposta, que inclou música de tots els temps, des de l’època medieval fins a l’actualitat, amb moviment escènic, coreografies i videomapping, també fa un repàs de la història musical de Catalunya, de la qual el Palau de la Música Catalana ha estat testimoni durant els darrers 110 anys. Una producció, doncs, amb el triple objectiu de donar a conèixer el patrimoni artístic, el patrimoni musical i les efemèrides de la història de la música vinculades a l’arquitecte o al mateix edifici.
Domènech i Montaner serà present durant tot el concert-espectacle mitjançant projeccions de la seva obra o bé d’edificis i obres que van tenir una vinculació especial amb la seva vida, com per exemple el Pantocràtor de Taüll o el monestir de Poblet. Entre els fragments de música que es podran escoltar, destaquen alguns dels compositors que més agradaven a Lluís Domènech, com Bach o Wagner. En total seran 25 fragments de músiques molt contrastants entre si i que formen part de la història musical d’aquest edifici emblemàtic: l’estrena del Concierto de Aranjuez de Rodrigo, del Concert per a violí de Berg, les primeres interpretacions a l’Estat espanyol d’obres com la Passió segons sant Mateu de Bach, així com les mítiques actuacions d’Ella Fitzgerald o Raimon, entre altres efemèrides... El concert també ret homenatge al fons documental del Centre de Documentació de l’Orfeó Català, per la qual cosa s’interpreten alguns dels seus tresors, fragments de polifonies medievals o l’ensalada Fuego de Mateu Fletxa corresponent a l'edició de Praga de 1581, entre d'altres.
Es tracta d’un espectacle dinàmic per gaudir en família, que compta amb la col·laboració de cinc músics polifacètics, que interpreten tant música instrumental com música vocal: Carles Vallès (flauta de bec, fagot, oboè i percussions), Nerea de Miguel (veu solista,violoncel i percussions), Maria Roca (violí i percussions) i Josep Mª Martí (tiorba, guitarres i caixó) i Dani Espasa (piano i clavicèmbal, orgue, viola de roda, acordió, percussions) que és el director musical de l’espectacle així com el responsable dels arranjaments musicals. La direcció escènica i coreogràfica és de Francesc Abós, coreògraf de consolidada trajectòria a la Volksoper de Viena i al Festival de Salzburg, i amb videomapping ideat per Aleix Viadé.