Transparència i sostenibilitat
Memòria
Òrgans de govern
Patronat
President
Joaquim Uriach Torelló
Vicepresident primer
Ramon Agenjo Bosch
Vicepresidenta segona
Eugenia Bieto Caubet
Tresorer
Ignacio García-Nieto Portabella
Secretari
Joan Vallvé Ribera
Convidats amb veu però sense vot
Joan Oller Cuartero, Director General
Jaume Marfà Badaroux, advocat
Comissió de Compliment i Governança
Vocals
Generalitat de Catalunya: Josep Maria Carreté Nadal
Ajuntament de Barcelona: Jordi Martí Grau
Ministerio Cultura: Paz Santa Cecilia Aristu
Jordi Cabré Trias
Mireia Carmona Sanz
Joaquim Coello Brufau
Lluís Domènech Girbau
Guillem Gascón Picallo
Xavier García-Moll Marimon
Mireia Tomàs Carulla
Maria Àngels Vallvé Ribera
Artur Carulla Font - Agrolimen
Enric Brazís Caubet - Endesa
Sonia Mulero Monroy - Fundació Banc Sabadell
Elisa Maria Duran Montolio- Fundació "la Caixa"
Sara Puig Alsina- Fundació Puig
Alfonso Rodés Vilà - Havas Media
Comissions
- C. de Compliment i Governança
- C. Delegada
- C. Comptes
- C. Artística
- C. Mecenatge
- C. de Joves
Les funcions de totes elles poden ser consultades als Estatuts així com al Codi d’Ètica i bon Govern de la Fundació.
Organigrama
Comité de direcció
Direcció general
Joan Oller
Adjunta a Direcció general i Direcció de comunicació
Judith Pi
Direcció financera i d’informàtica
Emma Creus
Direcció de persones
Juan Carlos Vicario
Direcció de manteniment
Jesús Pinós
Direcció de mecenatge
Maribel Palau
Direcció de micromecenatge
Núria Caralps
Direcció artística
Mercedes Conde
Direcció de Visites
Àlex Garcia
Direcció públics
Darío Fernández
Direcció Orfeó Català i Escola Coral
Maria Ibarz
Direcció Palau Vincles
Susana Serrano
Direcció CEDOC
Marta Grassot
Instruccions internes de contractació
Contractes i convenis amb administració pública
Subvencions rebudes
Informe de govern corporatiu
Pressupost Fundació OC-PMC
CCAA Fundació
Canal de denúncies
Compromís amb els ODS
El Palau de la Música Catalana està compromès amb el manteniment del seu patrimoni arquitectònic i cultural. L’edifici és una perla arquitectònica del Modernisme català, l'única sala de concerts declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO (4 de desembre de 1997), i constitueix actualment un punt de trobada ineludible de la vida cultural i social de Catalunya. A més, s'ha erigit en patrimoni simbòlic i sentimental de tot un poble que s'identifica amb la seva història.
Manteniment del Patrimoni arquitectònic
L’edifici del Palau de la Música Catalana és un edifici amb més de cent anys d’història que requereix un manteniment, actualització i revisió de totes les instal·lacions, a nivell patrimonial i com a sala de concerts, amb els seus requeriments tècnics. Es busca millorar l’experiència dels visitants, preservar i donar valor al patrimoni arquitectònic d’un edifici amb més de cent anys d’història, i renovar i modernitzar equipaments i recursos tècnics que són essencials i necessaris per a una sala de concerts del segle XXI.
Centre de Documentació de l’Orfeó Català (CEDOC)
El Centre de Documentació de l'Orfeó Català és un centre especialitzat en documentació musical i en especial en tota aquella documentació que agrupa la història de l'Orfeó Català i el Palau de la Música Catalana. Per la importància del seu fons, és considerat un dels principals centres musicals creats per una entitat civil privada a Catalunya.
Revista Musical Catalana
La Revista Musical Catalana va néixer l’any 1904 sota l’òrbita de l’Associació Orfeó Català com una publicació de caràcter musicològic i de divulgació de l’activitat musical de l’àmbit català en aquells moments. L’any 1936, va patir els estralls de la Guerra Civil i va veure interrompuda la seva trajectòria fins que, el 1984, el Consorci del Palau de la Música Catalana va impulsar la represa de la publicació. Des de llavors -amb dos períodes durant els quals va associar-se amb l’emissora Catalunya Música i, més tard, amb l’ESMUC- se n’han publicat 374 números (a setembre de 2021).
Compromís amb els ODS
La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música assumeix un clar compromís de desenvolupament mutu amb les persones que formen part de l'organització buscant objectius comuns que permetin un creixement sostenible. La satisfacció i compromís de tota la plantilla envers la institució és un tema cabdal en la gestió de les persones.
Satisfacció i compromís
El Palau de la Música Catalana realitza periòdicament una enquesta de clima laboral per veure els resultats i treballar millores. En la darrera enquesta realitzada al 2023 cal destacar com a fortalesa que les persones treballadores en general estan satisfetes amb el seu treball i experimenten una sensació positiva de connexió i compromís amb l' entitat.
Igualtat i diversitat
El Pla d’IguaItat forma part de la normativa interna per a promoure la presència de la dona en tots els nivells de la seva organització, potenciar mesures que afavoreixin la conciliació amb la vida personal i familiar i, per últim, afrontar amb plena garantia qualsevol incident que pugui derivar-se per assetjament sexual o per raó de sexe. En aquest sentit, s’inclou com a part integrant d’aquest pla, un protocol d’actuació per a qualsevol cas que pugui platejar-se en el si de l’organització tant en matèria d'assetjament sexual, per raó de sexe, com moral.
Salut, seguretat i benestar
La Seguretat i Salut en el treball té per objecte prevenir els riscos laborals a partir dels mitjans humans i materials necessaris per realitzar les activitats preventives i proporcionar un adequat nivell de protecció de la seguretat i la salut dels treballadors. L'efectiva integració de la Prevenció en el treball permetrà assegurar el control dels riscos, l'eficàcia de les mesures preventives propostes i la detecció de deficiències que donen lloc a nous riscos. Per això, el document que integra la prevenció de riscos en l'empresa serà el Pla de Prevenció amb els diferents instruments dels quals ens valem per a la gestió i aplicació d’aquest pla.
Formació i desenvolupament professional
Des de la FOC-PMC volem invertir en la formació continuada per tal de possibilitar una major capacitació en el desenvolupament del treball. El pla de formació de la FOC-PMC s’engloba en un conjunt d’accions que es programen en base a la següent estructura:
a) Formació genèrica i dirigida a col·lectius o a tota la plantilla
b) Formació específica a nivell individual en una matèria determinada de tipus profesional.
Més del 70% de la plantilla ha dut a terme alguna acció formativa.
Compromís amb els ODS
Aliances estratègiques
Entenem les aliances estratègiques com fórmules organitzatives que aporten un marc de col·laboració estable entre organitzacions, cerquen objectius comuns a través d’accions conjuntes que impliquen intercanviar i compartir recursos i capacitats, o bé generar-ne de nous. L’establiment de vinculacions i sinèrgies entre organitzacions és un repte exigent que sorgeix com a resposta als entorns dinàmics i canviants, com el que representen avui el sector cultural, en la cerca de majors graus d’eficiència i sostenibilitat, valors consubstancials de la responsabilitat social que defensem.
Barcelona Obertura Spring Festival és el primer festival organitzat per les tres principals institucions musicals de la ciutat -el Gran Teatre del Liceu, Palau de la Música Catalana i L’Auditori de Barcelona. Aquest festival reuneix grans artistes del panorama internacional, que interpreten espectaculars concerts i òperes en els tres escenaris durant el mes de març.
Transparència