20241123-30 WEB OSV Concert4_Música de Westerns

Promoguda per L’Auditori, el Liceu, el Mercat de les Flors, el Palau de la Música Catalana, el Teatre Lliure i el Teatre Nacional de Catalunya, la iniciativa, ja consolidada, és una eina molt potent per la creació de nous públics per aquesta franja d’edat.

 

El concert al Palau de la Música Catalana serà el proper 28 de setembre i oferirà un viatge simfònic del Mediterrani fins al cor de Rússia.

Del 28 de setembre al 26 d’octubre se celebra la tercera edició del Vibe35, la iniciativa per la creació de nous públics de gent jove d’entre 18 i 35 anys que sorgeix dels 6 equipaments de referència de Barcelona (L’Auditori, el Gran Teatre del Liceu, el Mercat de les Flors, el Palau de la Música Catalana, el Teatre Lliure i el Teatre Nacional de Catalunya).

Després de l’èxit aclaparador de la temporada passada, amb 5.712 espectadors en total i prop d’11.000 persones d’aquesta franja d’edat inscrites al butlletí especial, torna el Vibe35 2024 i els joves que ho vulguin ja poden comprar les entrades pels espectacles i aftershows al portal www.vibe35.cat.

La iniciativa, fruit de l’acord de sis equipaments, busca treballar per la creació de nous públics amb una campanya pensada especialment per a ells. El Vibe35 inclou un espectacle o concert a cadascun dels 6 equipaments i un aftershow en col·laboració amb diverses empreses i entitats culturals com ara el Sònar, el Primavera Sound, el festival Embassa’t, el festival Cruïlla o el Razzmatazz. Tant l’espectacle o concert com l'aftershow son iniciatives que s'omplen només amb públic d'entre 18 i 35 anys.

La voluntat del Vibe35 és apropar la programació dels 6 equipaments al públic jove oferint espectacles de dansa, teatre i concerts de música clàssica i òpera, a un preu reduït. A més, totes les propostes tenen un desenllaç en comú: en finalitzar l’espectacle s’ofereix als joves la possibilitat de gaudir dels diferents espais de cada institució amb actuacions musicals d’ambient o discjòqueis proposats de la mà dels principals festivals de música moderna i clubs de la ciutat.

Amb el lema “Vibe35, a la tardor vibra amb al cultura” (www.vibe35.cat), els 6 equipaments han iniciat la tercera campanya de comunicació eminentment online dirigida a aquest públic.

A més del Vibe35, tots aquests equipament participen d’altres iniciatives rellevants com ara el projecte de LaCultivadora que ja funciona a ple rendiment (podeu consultar el web aquí: https://test.lacultivadora.cat)

El concert del Palau de la Música Catalana serà el proper dissabte 28 de setembre, a les 21 h. Sota el nom Make emotions great again, el Palau presenta un concert simfònic ple d’expressivitat i emocions, que oferirà un viatge musical amb evocacions que aniran des de la calidesa del Mediterrani fins al cor de Rússia. Amb Albert Guinovart al piano i l’Orquestra Simfònica del Vallès sota la direcció de Xavier Puig, el concert estarà acompanyat per l’art amb sorra en viu de l’artista Borja González. En acabar el concert, la vetllada seguirà al Foyer del Palau amb una sessió de Dj Hanakito, una iniciativa que compta amb la col·laboració del Festival Cruïlla i el suport de la Fundació Damm. El preu de la vetllada complerta és de 20 euros i les entrades es poden adquirir al web del Palau a través d’aquest enllaç.

Donarà inici al concert l’obra Mediterrani de Juli Garreta, compositor català de qui enguany se celebra un doble aniversari (150 anys del seu naixement i 100 de la seva mort). Es tracta d’una peça de cobla que es va estrenar al Palau el 1918 i que evoca, amb la seva melodia i tonalitats, una síntesi abstracta i simbòlica del paisatge mediterrani de la Costa Brava, estretament vinculat amb el compositor. De la brisa familiar i càlida del nostre mar a l’interior de Rússia, el programa continuarà amb dos grans exponents del romanticisme rus tardà com són el Concert per a piano núm. 2 de Sergei Rakhmàninov i Quadres d’una exposició de Modest Mussorgski, creada per a piano i orquestrada posteriorment per Maurice Ravel. L’expressivitat, emotivitat i lirisme d’ambdues obres, emblemàtiques de la música clàssica russa, fan d’aquest concert una cita d’alta intensitat on no hi faltaran el drama, la nostàlgia, i les històries apassionants. Un programa per emocionar-se a través de l’oïda i també de la vista de la mà de l’artista Borja González que acompanyarà la música amb creacions en viu d’art amb sorra durant el concert.

Podeu descarregar-vos aquí el programa de mà del concert.

Arriba la 3a edició del Vibe35!, el festival de la programació per joves d’entre 18 i 35 anys