Alexei Volodin ofereix un recital centrat en Schubert, Schumann i Chopin al Palau de la Música Catalana
El proper dimecres, 15 de febrer (Sala de Concerts, 20.30 h), el pianista rus Alexei Volodin, aclamat per la seva sensibilitat i brillantor tècnica, oferirà al Palau de la Música Catalana un programa suggeridor amb obres de compositors adscrits al romanticisme. Volodin, que enguany actua dins el cicle Palau Piano, va ser presentat a Barcelona el març del 2006 i a partir d’aleshores ha conreat una carrera internacional sense precedents actuant amb les millors orquestres i directors i als festivals de més prestigi.
Volodin obrirà el recital amb quatre dels Impromptus, op. 142 D. 935 de Franz Schubert, petites i magistrals peces que esdevenen una mostra meravellosa de l’expressió de la forma breu i de l’art de Schubert. Tot seguit interpretarà la Ballade núm. 4, op. 52 de Frédéric Chopin, unes de les seves grans obres virtuoses i exultants, i la darrera de les quatre escrites la dècada del 1890, que troben inspiració en poemes de Mickiewicz. Ja a la segona part Volodin tocarà els Estudis simfònics, op. 13 de Robert Schumann, una peça monumental que planteja una altra dimensió en el pianisme del romanticisme.
“Des que Alexei Volodin guanyà el Concurs Géza Anda de Zuric el 2003, s’ha convertit en part de l’elit mundial. El pianista mostra una impressionant sensibilitat i una amplitud dinàmica i dramàtica de l’expressió. Volodin demostra que és un dels grans pianistes del nostre temps” (Carsten Dürer, «PIANONews»).
Alexei Volodin (Sant Petersburg, 1977) començà estudiar música als nou anys d’edat. Un any després es traslladà a Moscou, on estudià amb I. Chaklina i, posteriorment, amb T. Zelikman a l’Escola Gnessin. El 1994 s’incorporà a les classes magistrals d’Elisso Virsaladze al Conservatori de Moscou. El 2001 continuà els estudis a l’Acadèmia Internacional Lago di Como. Va aconseguir reconeixement internacional en guanyar el Concurs Géza Anda de Zuric l’any 2003. De la seva extensa discografia per a Challengue Classics, cal destacar el monogràfic Chopin, que guanyà un premi Choc de Classica i fou distingit amb cinc estrelles per la revista «Diapason».