• Clàssics dels Musicals

    —Orquestra Simfònica del Vallès & Timón

    Nadal al Palau

    Dissabte, 4 de gener de 2025 - 18 h
    Dissabte, 11 de gener de 2025 - 18.30 h

    Sala de Concerts

  • Organitzat i coproduït per:

    • Logo orfeo palau
    • OSV

    Patrocinadors i col·laboradors principals de l'OSV:

    • Fundació Banc Sabadell
    • Fundació Fluidra
    • Moventia
    • Ajuntament de Sabadell
    • Diputació Barcelona (negre)
    • Diputació de Girona

    Patrocinadors de l'OSV:

    • UAB
    • Benvic

    Mitjà oficial de l'OSV:

    • Vanguardia (negre)

    Compromís amb el medi ambient:

    • Logo EMAS - ES-CAT-000323
    • Logo AENOR - ISO 14001
    • Logo Biosphere

    Amb la col·laboració de:

    • image/svg+xml
    • image/svg+xml
    • image/svg+xml
    • Logo nou Inaem

    Membre de:

    • image/svg+xml
  • Programa

    Albert Bolea, Ana San Martín i Sylvia Parejo, cantants
    Orquestra Simfònica del Vallès
    Marc Timón, director


    George Gershwin (1898-1937)
    Girl crazy (obertura)

    Richard Rodgers (1902-1979), Oscar Hammerstein II (1895-1960), Irwin Kostal (1911-1994)
    The sound of music. “Do-Re-Mi”

    Andrew Lloyd Webber (1948)
    Els miserables. “I dreamed a dream”, “On my own”

    John Kander (1927)
    Cabaret. “Cabaret Suite”

    Andrew Lloyd Webber
    Cats. “Memory”

    Leonard Bernstein (1918-1990)
    West Side story. “Prologue & Mambo”, “Maria”

    Andrew Lloyd Webber
    El fantasma de l’òpera. “Think of me”, “The music of the night”

    Marc Timón (1980)
    Josafat , suite simfònica

    I. Flor de carrer
    II. L’àngel blau
    III. Viacrucis de lascívia

    Elton John (1947)
    El rei lleó. “Circle of life”

    Justin Hurwitz (1985)
    La La Land. “Another day of sun”

    Aquest concert té una durada de 70 minuts, sense pausa.
    La durada del concert és aproximada.
    #simfònica #músicauniversal #enfamília

  • Bones Festes!

    Pessebre de tot l’any

    Volíem ‘nar a Betlem, però el camí
    no és net ni franc. Ara el pessebre ens mostra
    els pastorets de fang, tocats de molsa,
    i el rierol de plata enriolat.

    Tot aplegant les noves més amargues
    arriben, junts, els Reis de l’Orient.
    Deixen la mirra, l’or i un xic d’encens
    a prop del nen que riu, bressat per l’àngel.

    Voldríem l’alegria del poblet,
    l’estel que guia els pelegrins de l’alba
    i el càntic de l’heroi que ajup la calma.
    Pro som humans. I ens fatiga l’oreig.

    El suro imita els cims, l’humil estable.
    I els llums fan pampallugues de colors.
    Un flaix: blau, groc. Brilla l’infant, xamós.
    I al cor hi neix, divina, l’esperança.

     

    Lluís Calvo

  • Comentari

    Els sons del Broadway més genuí

    Començar un concert de musicals amb George Gershwin és, com diria aquella, “a very good place to start”. Gershwin forma part dels compositors que van crear el so genuïnament Broadway, al costat de noms com ara Cole Porter o Irving Berlin. Aquesta barreja de jazz, tocs clàssics i influències jueves va definir un so brillant i nou, que va ajudar a configurar la identitat cultural dels Estats Units.

    L’obertura de “Girl crazy” ens transporta al Broadway dels anys trenta. És una obertura clàssica, que presenta les principals melodies de l’obra, incloent-hi èxits com “I got rhythm”, on s’escolten per primer cop els famosos rhythm changes. Aquestes progressions d’acords es van convertir en un referent del jazz i van influenciar grans compositors, entre ells Duke Ellington i Charlie Parker.

    Tant Gershwin com Leonard Bernstein van trencar les barreres entre la música clàssica i la popular. Mentre que Gershwin va establir les bases del gènere amb obres com Porgy and Bess, Bernstein va portar la seva experimentació a un altre nivell amb West Side story, que també forma part del programa d’aquesta vetllada. A West Side story, el jazz i els ritmes llatins es fusionen amb harmonies dissonants i ritmes irregulars, un fet inèdit fins aleshores a Broadway.

    Aquests dos noms són essencials per entendre l’evolució del teatre musical americà, grans innovadors capaços d’enriquir el gènere amb noves perspectives; com John Kander, que va acostar per primer cop a Broadway el so del cabaret berlinès dels anys trenta –a l’estil Kurt Weill– amb títols com per exemple Cabaret, o com dos compositors britànics que des de l’altra banda de l’oceà van plantar cara a Broadway els anys setanta i vuitanta: Andrew Lloyd Webber i Claude-Michel Schönberg.

    Webber i Schönberg van introduir un so nou, molt influenciat per l’òpera clàssica, tot eliminant els diàlegs parlats i creant musicals en què la música ho domina tot, com El fantasma de l’òpera. Van recuperar elements operístics, com el leitmotiv –una melodia per a cada personatge–, com veiem a Els miserables, o van fusionar l’òpera amb el pop-rock i van crear el subgènere de l’òpera rock, que troba els màxims exponents en Jesus Christ Superstar i Evita.

    El programa que ha preparat l’Orquestra Simfònica del Vallès amb el mestre Marc Timón és, de fet, un viatge per la història del teatre musical fent parada en les creacions que, cadascuna a la seva manera, han definit la identitat d’aquest gènere al llarg del segle XX i que són l’ànima de Broadway.

    Christian Machio, periodista

  • 20241204 Regala Palau DESKTOP
  • Biografies

    Albert Bolea, cantant

    Albert Bolea, cantant

    Actor, cantant i ballarí nascut a Barcelona, es va formar a Aules, on va obtenir la diplomatura d’intèrpret especialitzat en teatre musical. També es va formar en cant, interpretació, dansa i claqué a les escoles Coco Comín, Luthier Dansa, Company & Company, Anna Maleras i Vocal Factory. Ha estudiat cant amb Mamen Márquez, Alexandra Lottermoser, Daniel Anglès, Susanna Domènech i José Masegosa. El 2022 va aconseguir un màster com a coach vocal amb Mamen Márquez i actualment s’està formant en el mètode Neurovoz amb Alexandra Lottermoser.

    Ha participat en musicals i espectacles: Los miserables, Priscilla reina del desierto, Cuentos cruentos, Ordinary days, Rent (premi al millor actor de repartiment dels Premis Teatremusical), Billy Elliot, El jovencito Frankenstein, A chorus line, Company. I actualment interpreta Mary Sunshine en el musical Chicago.

    Com a cantant ha participat als espectacles Una noche con Marc Shaiman (MOSMA, Màlaga), Broadway a cappella, Nit de musicals, Rent en concierto (festival Grec), Unum d’Estefanía Porqueras i Fragments de Sharon Lavi. Ha posat veu cantada i parlada a diversos personatges de sèries televisives, com Los pingüinos de Madagascar, El show de Loney Toones, Johny Bravo o Harvey Beaks, entre d’altres. També ha fet locucions per a anuncis de televisió.

  • Ana San Martin, cantant

    Ana San Martí

    Soprano i actriu gallega, s’ha format a diverses ciutats europees, entre les quals destaquen Londres amb l’escola d’interpretació The Actors Temple i Barcelona al Conservatori del Liceu, on es va llicenciar en cant clàssic.

    Debutà als escenaris als setze anys i des de llavors ha protagonitzat grans produccions de teatre musical, com Mar i cel, West Side story, Golfus de Roma, El médico, Scaramouche, Los miserables, Blancanieves Boulevard, Galicia caníbal i High school musical, entre d’altres.

    Al llarg dels anys ha estat nominada nou vegades a premis de teatre musical i el 2017 va guanyar el Premi Butaca a millor actriu musical pel seu paper a Scaramouche.

    Com a soprano lírica lleugera ha interpretat el personatge de Casta de La verbena de la Paloma al Teatro de la Zarzuela de Madrid; Bastiana de l’opereta Bastian und Bastianne de W. A. Mozart; Nannetta de la reducció de l’òpera Falstaff de G. Verdi, i Mimí d’El sobre verde. Ha cantat l’Stabat Mater de G. B. Pergolesi a l’església de San Martín Pinario, a la catedral de Lugo i a l’Auditorio de Pontevedra. Va ser enviada a Còrsega com a representant del Conservatori del Liceu als Rencontres Musicales Méditarranée amb un repertori de sarsuela.

    És solista en grans concerts simfònics: De Gershwin a Guinovart, Sweeney Todd al Palau de la Música Catalana, El fantasma de l’òpera, 10 anys de l’Auditori Eduard Toldrà, Fem òpera, Welcome to Broadway, La gran nit de Dagoll Dagom al Teatre Grec o Conte de Nadal d’Albert Guinovart al Gran Teatre del Liceu.

    Ha cantat en accions performàtiques, com Planetari de Xavi Lloses al festival BAW o Els que dormen d’Elena Tarrats.

    En els seus treballs com a actriu destaca la seva participació en els llargmetratges Luck de Liviu Tipurita, Juana de Vega i Sofía Casanova de Zaza Ceballos. I ha fet obres de teatre de text, com Da Vinci tiña razón! de Quico Cadaval.

  • Sylvia Parejo, cantant

    Sylvia Parejo, cantant

    Va iniciar la seva carrera artística als setze anys després del seu pas per Operación Triunfo el 2009. Des d’aleshores, vinculada al teatre musical, ha format part de grans produccions, com Los miserables, en el rol de la jove Eponine; Priscilla reina del desierto, en el paper d’una de les dives; La familia Addams alternant el seu paper de Miércoles Addams amb el d’Alice Beineke; La tienda de los horrores, en el personatge d’Audrey, i Cantando bajo la lluvia.

    El 2017 va debutar en el gènere líric espanyol al Teatro de la Zarzuela amb l’opereta El cantor de México fent de Cri-Cri i el 2020 amb la reposició de La del manojo de rosas interpretant la jove Clarita. Posteriorment va formar part de la companyia del Projecte Zarza protagonitzant Agua, azucarillos y aguardiente, Amores a Zarza, Yo te querré i El año pasado por agua.

    Ha actuat juntament amb David Shire, reconegut pianista i compositor de cançons per a Barbra Streisand, al festival MOSMA de Màlaga. A més, dirigida per Alfonso Casado i Joan Vázquez, va interpretar Musicales dorados, un recital en solitari amb cançons de teatre musical clàssic de Broadway, que es va estrenar a l’Ambigú del Teatro de la Zarzuela. Més recentment ha estat una de les cantants solistes de Broadway Liceu, un concert de cançons de Broadway que es va representar al Gran Teatre del Liceu, sota la direcció de Manu Guix i Àngel Llàcer.

    A més, ha treballat en el terreny cinematogràfic i també com a actriu de doblatge i cantant en nombroses produccions de gran format per a Netflix, Disney Plus i Prime Video.

  • Orquestra Simfònica del Vallès

    Orquestra Simfònica del Vallès

    © Lorenzo Duaso

    És una formació que porta la música al cor de les persones des del 1987. Entenem la música com a vehicle de transformació de les societats.

    SOM diferents: amb un model de gestió únic a Espanya, ja que els músics i els treballadors són propietaris de l’empresa. La responsabilitat de compartir la gestió estimula la implicació i el sentit de pertinença.

    SOM eclèctics: la nostra diversitat es tradueix en una programació variada, tant de contingut com de format, destinada a crear experiències úniques per a tot tipus de públics, fins i tot el que encara no ha gaudit mai d’un concert simfònic.

    SOM propers: som l’orquestra que col·labora amb més solistes i cors del país. Apostem pel talent musical del territori i compartim escenari i temporada amb solistes i formacions que troben en nosaltres un veritable company de viatge.

    A més, des de la nostra fundació, som l’orquestra titular del circuit Òpera a Catalunya i som membres fundadors de la Fundació Òpera a Catalunya (2020). Han estat els nostres directors titulars: Albert Argudo (1988-1992), Jordi Mora (1993-1997), Salvador Brotons (1997-2002), Edmon Colomer (2002-2005), David Giménez Carreras (2006-2009), Rubén Gimeno (2009-2016) i James Ross (2017-2018). Des del setembre del 2018, el director titular és Xavier Puig.

  • Marc Timón, director

    TIMÓN, Marc - Clàssics dels musicals

    Dirigir una estrena mundial de John Williams, compondre un Magnificat per a la Sagrada Família, crear la banda sonora del film de terror La niña de la comunión, barrejar música clàssica amb DJs a l’espectacle Maestro, compondre la cerimònia inaugural de la Copa Davis de tennis o debutar com a cantant de pop amb l’àlbum Amàlia corroboren la voluntat constant de Marc Timón d’entendre la música com un acte de comunicació universal sense barreres ni etiquetes al servei d’explicar històries.

    Des del 2015 està establert a Los Angeles component per a projectes americans, europeus i asiàtics, entre els quals destaquen la sèrie de Marvel Agent Carter (orquestrador), la sèrie de Netflix Dos tumbas o el documental Oswald el falsificador, nominat al Goya. En l’àmbit de la música de concert ha estat compositor resident del Palau de la Música les temporades 2020-21 i 2021-22 i ha dirigit les orquestres Real Orquesta Sinfónica de Sevilla, Franz Schubert Filharmonia, Orquestra Simfònica del Vallès, Budapest Symphony Orchestra, Gio Symphonia i Studio Primo Orchestra, en escenaris com ara el Teatro Real de Madrid, Gran Teatre del Liceu, Palau de la Música, Festival de Peralada, L’Auditori, Estadi Olímpic de Barcelona, Cartuja Center CITE de Sevilla, The Bridge a Los Angeles o als estudis de la Ràdio Nacional de Bulgària.

    La seva obra ha estat interpretada als Estats Units, Anglaterra, Alemanya, Cuba, Finlàndia, França, Itàlia, Portugal, Ucraïna, Croàcia, Hongria i Bulgària.

    Per la seva música cinematogràfica i concertística ha rebut desenes de premis nacionals i internacionals, entre els quals destaca el Jerry Goldsmith Award.

    A banda de músic és llicenciat en periodisme i autor de l’opereta Apologia i escarni de l’estupidesa humana, de diversos musicals, obres de teatre i simfòniques, així com de la novel·la La sardanista assassina.

  • anunci programes de ma - visites guiades - mirades herois DESKTOP
  • També et pot interessar...

    Simfònics al Palau
    Dissabte, 18.01.25 – 18.30 h
    Sala de Concerts

    Concierto de Aranjuez

    Cañizares, guitarra
    Ángel Muñoz, palmes
    Charo Espino, palmes
    Cor de Noies de l’Orfeó Català (Montserrat Meneses, directora)
    Orquestra Simfònica del Vallès
    Xavier Puig, director

    M. Timón: Les trompetes de la mort (amb el Cor de Noies de l’Orfeó Català)
    J. Rodrigo: Concierto de Aranjuez
    C. Suriñach: Feria mágica (obertura)
    Cañizares: Concierto Al-Andalus

    Preus: de 20 a 68 euros


    Simfònics al Palau
    Diumenge, 02.03.25 - 17.30 h
    Sala de Concerts

    —Orquestra Simfònica del Vallès & Gimeno

    Enric López, actor
    Alba Pérez, Alex Dee i Marc Antolí, cantants solistes
    Cor de Teatre (David Costa, director)
    Orquestra Simfònica del Vallès
    Rubén Gimeno, director

    Smoke on the water (Deep Purple)
    Can’t falling in love with you (Elvis Presley)
    Help (The Beatles)
    Another brick in the wall (Pink Floyd)
    I will survive (Gloria Gaynor)
    Hot stuff (Donna Summer)
    Grease (medley)
    Disco hits (medley)
    Bohemian Rhapsody (Queen)
    Waterloo (Abba)
    The rising (Bruce Springsteen)
    We are the champions (Queen)
    We will rock you (Queen)

    Preus: de 23 a 73 euros

  • Mecenes d'Honor

    Mecenes Protectors

    Mitjans Col·laboradors

    Mecenes col·laboradors

    Benefactors d'Honor

    Benefactors Principals

    Benefactors

Índex